Karpat.in.ua
| 2022. 02. 18. – 19:00 |

A Stand-By program felülvizsgálatának eredményei alapján a Nemzetközi Valutaalap (IMF) 700 millió dolláros hitelrészletet utalhat Ukrajnának

A Stand-By program felülvizsgálatának eredményei alapján a Nemzetközi Valutaalap (IMF) 700 millió dolláros hitelrészletet utalhat Ukrajnának. Fotó: Internet

Hirdetés

A Stand-By program felülvizsgálatának eredményei alapján a Nemzetközi Valutaalap (IMF) 700 millió dolláros hitelrészletet utalhat Ukrajnának, hamarosan IMF-misszió érkezik Ukrajnába – jelentette be Szerhij Marcsenko pénzügyminiszter pénteken a Legfelső Tanácsban, adta hírül az rebc.ua hírportálra hivatkozva a Karpat.in.ua.

A tudósítás szerint Marcsenko elmondta, hogy Ukrajna teljesíti az IMF hitelprogramjának a feltételeit a strukturális reformot illetően, ami közelebb hozza a misszió érkezését és a program felülvizsgálatát.

„A felülvizsgálat eredményei szerint a hitelprogram harmadik részlete várhatóan 700 millió dollárt lesz.

A program 2022 júniusában jár le. Az utolsó felülvizsgálat eredményei szerint azonban Ukrajna további 1,5 milliárd dollárt kaphat” – jelezte.

A pénzügyminiszter azt is kifejtette, hogy reményei szerint 2022 márciusának végén, áprilisának elején megkapja az EU makroszintű pénzügyi támogatásának első, feltétel nélküli 600 millió eurós részletét.

Ukrajna számos strukturális reformintézkedés után megkapja a második részletet,

és emellett az Egyesült Államok 1 milliárd dollár értékben garanciát ad Ukrajnának eurókötvények kibocsátására – nyugtázta Szerhij Marcsenko.

Forrás


Ha tetszett önnek a cikk, akkor kattintson az alábbi gombokra!

Kövessen minket a Facebook, az Instagram, a Telegram és a Google News oldalainkon.