Politika | 2022. 02. 18. – 20:00 |
Olekszij Reznikov védelmi miniszter azt mondta, kicsi a valószínűsége a kelet-ukrajnai konfliktus eszkalációjának. Fotó: Internet

Hirdetés

Olekszij Reznikov védelmi miniszter a Legfelső Tanács pénteki ülésén felszólalva azt mondta, kicsi a valószínűsége a kelet-ukrajnai konfliktus eszkalációjának, azonban az ukrán hadsereg minden forgatókönyvre felkészült – adta hírül az rbc.ua hírportálra hivatkozva a Karpat.in.ua.

A tudósítás szerint Reznyikov kijelentette: „még egyszer hangsúlyozom. Most bejelenthetik különféle események mindenféle dátumát és forgatókönyvét.

Az ukrán hadsereg ezeket a forgatókönyveket elemezte, és készen áll rájuk.”

Ugyanakkor aláhúzta, „semmiképpen nem becsüljük alá a veszélyt. De mindeddig kicsinek tekintjük a nagyszabású eszkaláció valószínűségét.”

A miniszter hozzátette, hogy az ukrán fegyveres erők és a rendvédelmi szervek folyamatosan gyakorlatoznak, és készek megvédeni az állam integritását és szuverenitását.

„Erőfeszítéseink a készültség maximalizálására irányulnak. Például az ukrán fegyveres erők jelenleg

Ukrajna különböző régióiban tartják a Hóförgeteg-2022 hadgyakorlatot.

A Belügyminisztérium is számos gyakorlatot tartott. Az Ukrán Biztonsági Szolgálat folyamatosan treníroz” – emlékeztetett Olekszij Reznyikov.

Hirdetés

Korábban hírt adtunk arról, hogy Danilov szerint nem látják az orosz invázió veszélyét. Olekszij Danilov kijelentette, Kijevnek önmérsékletet kell tanúsítania. 

Forrás


Ha tetszett önnek a cikk, akkor kattintson az alábbi gombokra!

Kövessen minket a Facebook, az Instagram, a Telegram és a Google News oldalainkon.