Politika | 2022. 02. 19. – 21:22 |
A német Lufthansa csoport közölte, hogy "az ukrajnai helyzet miatt" hétfőtől február végéig valamennyi légitársasága felfüggeszti kijevi és odesszai járatait. Fotó: Internet

Hirdetés

Ukrajna azonnali elhagyását kérte a német állampolgároktól szombaton a német külügyminisztérium, a Lufthansa csoport pedig közölte, hogy felfüggeszti kijevi járatait.

Az MTI közlése szerint a külügyminisztérium az Ukrajnáról szóló frissített utazási tájékoztatójában

nyomatékosan eltanácsolta a német állampolgárokat a kelet-európai ország meglátogatásától, az ott tartózkodó a német állampolgárokat pedig arra kérte, hogy távozzanak, méghozzá "most".

Indoklásként kifejtették, hogy az orosz-ukrán feszültség "tovább nőtt az orosz katonai alegységek tömeges jelenléte és mozgása miatt az ukrán határ közelében", így "a katonai összecsapás bármikor lehetséges".

Hozzátették, hogy ajánlatos "időben" elhagyni az országot, mert "a német állampolgárok támogatásának lehetősége nagyon korlátozott", ha orosz támadás éri Ukrajnát.

A német Lufthansa csoport közölte, hogy "az ukrajnai helyzet miatt" hétfőtől február végéig valamennyi légitársasága felfüggeszti kijevi és odesszai járatait.

A vállalatcsoport - amelyhez a névadó Lufthansa mellett az Eurowings, az osztrák Austrian Airlines, a svájci Swiss és Edelweiss Air légitársaság, valamint a belga Brussels Airlines tartozik - német hírportálokhoz eljuttatott közleményében indoklásként kiemelte, hogy az utasok és a személyzet biztonsága mindig elsőbbséget élvez. Az Ukrajna nyugati részén fekvő Lembergbe (Lviv) közlekedő járatok menetrendjében egyelőre nincs változás.

Hirdetés

Forrás

MTI


Ha tetszett önnek a cikk, akkor kattintson az alábbi gombokra!

Kövessen minket a Facebook, az Instagram, a Telegram és a Google News oldalainkon.