Események | 2022. 02. 19. – 13:58 |
Az SZBU közleménye szerint a nyomozás során megállapítást nyert, hogy az embercsempész hálózatot négy kárpátaljai lakos szervezte, s a migránsokat a zöld határon keresztül szállították az Európai Unióba. Fotó: SZBU

Hirdetés

Az Ukrán Biztonsági Szolgálat leleplezett egy Közép- és Dél-Ázsiából érkező illegális migránsokat segítő embercsempész hálózatot.

Az SZBU közleménye szerint a nyomozás során megállapítást nyert, hogy az embercsempész hálózatot négy kárpátaljai lakos szervezte, s a migránsokat a zöld határon keresztül szállították az Európai Unióba.

A gyanúsítottak azon migránsokat, akiknek nem volt tartózkodási engedélyük,  otthonukban rejtették el.

Az illegális szolgáltatások költsége fejenként  körülbelül 10 ezer dollárba került.

Megállapítást nyert, hogy az illegális rendszer az év elejétől működött. Miután a migránsokat átszállították az államhatáron, egyik társuk már várta és elkísérte őket a megbeszélt helyre.

Az előzetes vizsgálat során a rendfenntartók dokumentálták a bűnözők tevékenységét, és többször is megakadályozták külföldiek átcsempészését az államhatáron.

A nyomozók az embercsempészés szervezője és három társa ellen Ukrajna Büntetőtörvénykönyvének 332. cikkelye (illegális személyszállítás szervezése Ukrajna államhatárán keresztül) értelmében vádat emeltek.

Az illetékes hatóságok keresik az illegális tevékenységekben részt vevő további személyeket - közölte az SZBU sajtószolgálata.

Hirdetés


Ha tetszett önnek a cikk, akkor kattintson az alábbi gombokra!

Kövessen minket a Facebook, az Instagram, a Telegram és a Google News oldalainkon.