Gazdaság | 2022. 02. 19. – 09:10 |
A rubel és az orosz részvények gyengülni kezdtek a szakadár "Donyecki Népköztársaság"  állampolgárainak Oroszországba történő evakuálásáról szóló hírekre. Címlapképünk illusztráció. Fotó: Internet

Hirdetés

A rubel és az orosz részvények gyengülni kezdtek a szakadár "Donyecki Népköztársaság"  állampolgárainak Oroszországba történő evakuálásáról szóló hírekre.

Az amerikai dollár körülbelül 0,5 rubellel, 76,3 rubelre emelkedett és az euró is 0,5 rubellel, 86,6 rubelre erősödött a bejelentésre - közölte az MTI. A pénteki kereskedés közepén még mindössze 0,2-0,7 százalékkal gyengülő orosz részvényindexek a térségből érkező nyugtalanító hírekre 2,7 százalékra növelték az esésüket, a rubelelszámolású MOEX 3485 pontról 3415 pontra, a dollárban számított RS index pedig 1447 pontról 1410 pontra süllyedt.

A "Donyecki Népköztársaság" lakóit az oroszországi rosztovi régióba evakuálják a térségben tapasztalható növekvő feszültség miatt

- közölte Denisz Pusilin, a Donyeck megyei szakadárok vezetője az Interfax orosz hírügynökség jelentése szerint.

"Mától, február 18-tól megkezdődött a lakosság tömeges, központosított kivonulása Oroszországba. Mindenekelőtt a nőket, a gyermekeket és az időseket evakuálják"

- mondta Pusilin a  "Donyecki Népköztársaság" polgáraihoz intézett videoüzenetében.

Hozzátette:

"Az Oroszországgal létrejött megállapodás alapján készen állnak a polgárok elhelyezésére szolgáló helyek a rosztovi régióban. Az evakuáltakat minden szükséges eszközzel ellátják".

Hirdetés

Forrás

MTI

Kövessen minket a Facebook, az Instagram, a Telegram és a Google News oldalainkon.