Kárpátinfo.net


| 2022. 02. 19. – 19:09 |

Kárpátalján az egyik ungvári járási egészségügyi intézmény alkalmazottja ismerőseivel pénzjutalom fejében segített hamis oltási igazolások megszerzésében.

Kárpátalján az egyik ungvári járási egészségügyi intézmény alkalmazottja ismerőseivel pénzjutalom fejében segített hamis oltási igazolások megszerzésében. Fotó: Nemzeti Rendőrség

Hirdetés

Kárpátalján az egyik ungvári járási egészségügyi intézmény alkalmazottja ismerőseivel pénzjutalom fejében segített hamis oltási igazolások megszerzésében.

Az Ungvári Kerületi Rendőrség nyomozói együttműködve a társszervek munkatársaival elfogták az egyik ungvári egészségügyi intézmény alkalmazottját, aki az ismerőseivel együttműködve pénzjutalom fejében segített hamis oltási igazolások megszerzésében.

A nyomozók megállapították, hogy az ápolónő az egészségügyi intézmény páciensei között kereste "ügyfeleit",

akiknek 3500 hrivnyáért felajánlotta, hogy védőoltás nélkül megkaphatják a covid-igazolást.

A nő orvos kollégáival egyeztetve bevitte az ügyfelei adatait az e-Health egészségügyi rendszerbe. Ezek után a hamisított okmányt "megvásárló" polgár igazolást kapott, és letölthette az elektronikus változatukat a megfelelő alkalmazásokban.

A nő az oltási dokumentumokon túl hamis negatív PCR-teszt igazolásainak kiállítását és nyilvántartását is elősegítette.

A rendszer havonta körülbelül 500 ezer hrivnyát hozott.

A gyanúsított és feltételezett bűntársai munkahelyén és lakóhelyén házkutatást tartottak, és számos tárgyi bizonyítékot, köztük pénzt, mobiltelefonokat, irattervezeteket foglaltak le.

Az ügyben még tart a nyomozás - olvashatjuk a Kárpátaljai Megyei Rendőrség hivatalos honlapján.


Ha tetszett önnek a cikk, akkor kattintson az alábbi gombokra!

Kövessen minket a Facebook, az Instagram, a Telegram és a Google News oldalainkon.