Kárpátinfo.net


| 2022. 02. 02. – 12:55

Kárpátalján a Megyei Rendőrség nyomozói csaláson értek egy egészségügyi dolgozót és társát, akik jogellenesen állítottak ki nemzetközi oltási bizonyítványt az ügyfeleknek.

Az SZBU nyomozói egy előzetes vizsgálat során megállapították, hogy a Közegészségügyi Központ egy 30 éves fertőző betegségekkel foglalkozó szakembere egy helyi üzletasszonnyal történt előzetes megállapodás alapján nemzetközi oltási bizonyítványokat adott ki beoltatlan ügyfeleknek.

Az egyik gyanúsítottnak szakmai tevékenységéből adódóan akadálytalan lehetősége nyílt ilyen iratok elkészítésére.

Társa ügyfeleket keresett, pénzt kapott tőlük, és kész oltási igazolásokat adott át nekik.

Ismeretes, hogy az orvos az egészségügyi intézmény irodai számítógépét használta az illegális tevékenység végzésére. A gyanúsított saját pecsétjét és személyes aláírását tette minden covid-okmányra. Emellett az orvos a beoltatlan betegek adatait vitte be az elektronikus egészségügyi rendszerbe.

A nők egy dokumentum árát 3500 hrivnyára becsülték

Február 1-jén a nyomozók házkutatást tartottak a gyanúsítottak munkahelyén.

A lefoglalt tárgyak között mobiltelefonok is voltak, melyekben levelezések és az ügyfelek dokumentumainak másolatai voltak.

Elegendő bizonyíték összegyűjtése után a nyomozók csalás miatt emeltek vádat a két nő ellen. Az ügyben még folyik a nyomozás - olvashatjuk a Kárpátaljai Megyei Rendőrség hivatalos honlapján.


Ha tetszett önnek a cikk, akkor kattintson az alábbi gombokra!


Hirdetés


Kövessen minket a Facebook és  Instagram oldalainkon!
Iratkozzanak fel a Telegram és a Google News csatornáinkra.
Orosz-ukrán háború: legfrissebb hírek