Politika | 2022. 02. 02. – 20:00 |
Zelenszkij kijelentette, hogy amennyiben Oroszország inváziót indít Ukrajna ellen, akkor teljes körű háború kezdődik az európai kontinensen, amit senki nem szeretne. Fotó: Internet

Hirdetés

Volodimir Zelenszkij elnök a Boris Johnson brit miniszterelnökkel kedd este folytatott tárgyalásai után kijelentette, hogy amennyiben Oroszország inváziót indít Ukrajna ellen, akkor teljes körű háború kezdődik az európai kontinensen, amit senki nem szeretne – adta hírül az rbc.ua hírportál a konferencia video-közvetítésére hivatkozva, melyet a Karpat.in.ua idéz.

A tudósítás szerint az államfő a Johnsonnal közösen tartott sajtótájékoztatón elmondta: orosz invázió esetén az európai kontinensen teljes körű háború kezdődik, de senki nem akar ilyen forgatókönyvet.

„Az oroszoknak meg kell hallaniuk minket, meg kell érteniük, hogy senkinek nincs szüksége háborúra, de mi senkit nem hívtunk fegyverrel a földünkre” – hangoztatta.

Hozzátette: „biztosan állíthatom, hogy megváltozott az államunk, megváltozott a társadalmunk, megváltozott a hadseregünk.”

Az elnök emlékeztetett arra, hogy Ukrajnában sok változás történt az elmúlt néhány évben.

Szerinte az ukránok nem engedi meg egyetlen városuk vagy területük elfoglalását sem.

„Sajnos tragédia lesz, ha az eszkaláció elkezdődik. Ez nem Ukrajna és Oroszország háborúja lesz, hanem egy teljes körű európai háború” – mutatott rá Volodimir Zelenszkij.

Hirdetés

Korábban hírt adtunk arról, hogy a brit kormányfő Kijevben újabb szankciókat helyezett kilátásba Oroszországgal szemben. Azonnal újabb nemzetközi szankciós csomag lép életbe Oroszországgal szemben, ha az orosz csapatok megsértik az ukrán határt - jelentette ki Boris Johnson.

Forrás


Ha tetszett önnek a cikk, akkor kattintson az alábbi gombokra!

Kövessen minket a Facebook, az Instagram, a Telegram és a Google News oldalainkon.