Közélet | 2022. 02. 20. – 14:44 |
A beregszászi Kromák Nikoletta szépségtanácsadóként arra törekszik, hogy vendégeit bevezesse a bőrbarát kozmetikumok világába. Vallja: egy bőrünk van, melyre vigyáznunk kell.

Hirdetés

A nők már ősidők óta sminkelik magukat. Kleopátra az ókorban szemét felül kékkel, alul vízzölddel kontúrozta, száját pirosra festette. Szemöldökét vastagon szénnel feketítette. A középkorban nem sminkelték magukat a nemesség köreibe tartozó hölgyek. A sápadt bőr a törékenység és előkelőség jelképe volt. A XX. századtól a kozmetikaipar elsődleges célja az egészségmegőrzés és a bőr védelme.

A beregszászi Kromák Nikoletta szépségtanácsadóként arra törekszik, hogy vendégeit bevezesse a bőrbarát kozmetikumok világába. Vallja: egy bőrünk van, melyre vigyáznunk kell. Ezúttal vele beszélgetünk.

– Mit tudhatunk a sokoldalú fiatal hölgyről?

– A Vérke-parti városban születtem, ma is itt élek, nagyon szeretem ezt a várost. Tanulmányaimat a helyi 6. Számú Általános Iskolában kezdtem, majd – mivel mindig is érdekelt a könyvelés, menedzsment – felvételiztem a Munkácsi Szövetkezeti Közgazdasági és Kereskedelmi Koledzsbe, ahol adminisztrátori diplomát szereztem. Tanulmányaim alatt belekóstolhattam a vámjogszabályok világába is, és hogy tovább képezzem magam, jelentkeztem egy ungvári egyetemre, ahol vámügyintéző képesítést szereztem.

– Ma mégis a kozmetika világában tevékenykedik?

– Mindig is érdekelt a sminkelés, már iskolás korunkban is, ha diszkóban mentünk, én sminkeltem a barátnőimet. Innen jött az ötlet, hogy ebbe az irányba is képezzem magam – Beregszászban végeztem el egy alap sminktanfolyamot. Ezt követően otthon vállaltam vendégeket, barátokat. Időközben a szempillaépítés fortélyait is elsajátítottam. Majd Beregszászban megnyílt a Nail Art Studio, s a csapathoz én is csatlakoztam. Jelenleg is ott várom kedves vendégeimet.

– Hogyan emlékszik a kezdetekre?

– Három és fél éve dolgozom már a szalonban, nagyon szeretem azt a helyet, a kollégákat, nagyon jó a hangulat. Induláskor nehézség volt, hogy nem ismertek az emberek, ki kellett alakítanom egy vendégkört. Ehhez nagyfokú kitartásra van szükség – egy-két hét alatt nem fog sok vendég jelentkezni, ehhez időre van szükség. Azonban nagyon szeretem a munkám, ez erőt adott ahhoz, hogy ne adjam fel.

– Mit kérhetnek öntől a szépülni vágyók?

– Fő profilom a sminkelés, legyen szó alkalmi vagy hétköznapi sminkről. Emellett szempillaépítést, szempilla liftinget, szemöldökfestést, szemöldöklaminálást is kérhetnek tőlem. A felsorolt szolgáltatások oktatását is vállalom, így aki kedvet kap hozzá, bátran jelentkezhet. Valamint szépségtanácsadóként is dolgozom, különböző kérésekkel kereshetnek fel a vendégek. El kell mondanom, hogy a tizenévesektől a hatvanévesekig bármely korosztálynak tudok segíteni. A fiataloknak a pattanásos bőrre tudok kezelést nyújtani, az idősebbeknek pedig ránctalanító krémjeim, maszkjaim vannak. Emellett időközönként tartok ötnapos, Szépség az otthonodban elnevezésű programokat is, amikor a vendégek otthon kipróbálhatnak tíz-tizenöt Mary Kay terméket, majd eldönthetik, hogy szeretnék-e megvásárolni és tovább használni ezeket a termékeket.

– Miből áll ez a tanácsadás?

– Körülbelül öt évvel ezelőtt egyik ismerősöm elhívott egy Mary Kay termékbemutatóra, mely nagyon megtetszett. Megismertem a különböző termékeket, a bennük található összetevőket. Munkám során is ezeket a kozmetikai termékeket használom, mert környezet- és bőrbarát. Nem lesz tőle allergiás reakció, nem ártunk vele az arcnak, a kéznek. Azon a bemutatón felajánlották, hogy lehetek a tanácsadójuk. Ezt én el is fogadtam. Azoknak, akik tanácsért fordulnak hozzám, el tudom mondani, hogy milyen a helyes arcápolás, hogy egy zsíros vagy száraz bőrt hogyan kell ápolni, milyen krémeket kell alkalmazni. Sokan vásárolnak olyan termékeket, amelyről azt hiszik, hogy megfelelőek számukra, de lehet, hogy ez nem így van. Mindenkinek más a bőrtípusa, ezért másként is kell kezelni.   

– Fontos-e a tudás gyarapítása?

– Számomra nagyon fontos, hisz napról napra jelennek meg új technikák, melyeket – úgy érzem – nekem is el kell sajátítanom. Igyekszem minél több tanfolyamon részt venni, legyen ez országon belül vagy kívül. Az internetről is igen jól lehet tájékozódni, rengeteg oktató videó található ott, melyeket jól lehet hasznosítani.  

– Hogyan tud a munka mellett kikapcsolódni?

– Nem sok szabadidőm van, ezt be kell valljam. Azonban nagyon szeretek sportolni, amikor időm engedi, kézilabdázom. A Rákóczi Főiskola csapatának vagyok a tagja, emellett harmadik éve a fehérgyarmati kézilabdacsapat leigazolt játékosa vagyok. Sokoldalú és kreatív embernek tartom magam, aki nem tud csak egy dologgal foglalkozni. Engem az éltet, ha minél több ágazatban kipróbálhatom magam.

– Mit jelent önnek a munkája?

– Nagyon szeretem, ez az életem, nem is tudnám elképzelni, hogy mással foglalkozzam. Jó érzéssel tölt el, mikor egy-egy tanácsadás alkalmával tudok segíteni. Emellett büszkeséggel tölt el, mikor a sminkelések alkalmával a vendégek meg vannak elégedve az eredménnyel és boldogan távoznak. Számomra nem is kell ennél nagyobb öröm.

Kurmay Anita

Hirdetés


  • A cikk a Kárpátinfo hetilap 26. évfolyamának 7. számában jelent meg.
  • Hetilapunkat megvásárolhatja terjesztőinknél, illetve előfizetheti a postán.
  • A Kárpátinfo hetilapot ONLINE is előfizetheti!
  • Lapunkat elolvashatja PDF formátumban is.

Kövessen minket a Facebook, az Instagram, a Telegram és a Google News oldalainkon.