MTI

| 2022. 02. 20. – 17:00 |

A világ legkorábbról fennmaradt virágbimbójának megkövesedett maradványaira bukkantak kínai kutatók az ország északi részén fekvő Belső-Mongólia Autonóm Területen

A világ legkorábbról fennmaradt virágbimbójának megkövesedett maradványaira bukkantak kínai kutatók az ország északi részén fekvő Belső-Mongólia Autonóm Területen. Címlapképünk illusztráció. Fotó: Internet

Hirdetés

A világ legkorábbról fennmaradt virágbimbójának megkövesedett maradványaira bukkantak kínai kutatók az ország északi részén fekvő Belső-Mongólia Autonóm Területen – jelentette a Hszinhua kínai hírügynökség szerdán.

A feltárt fosszíliában egy növényszárat, egy levelekkel rendelkező ágat, egy gyümölcsöt és egy apró virágbimbót találtak – mondta el Vang Hszin, a kutatást vezető szakértő, írja az MTI.

A bimbó kisebb, mint 4 milliméter.

A megkövesedett maradványokat a Belső-Mongólia délkeleti részén található Ningcseng megyében találták. A tudósok szerint a növény a jura időszakban, mintegy 160 millió évvel ezelőtt élhetett.

Bár a fosszíliában csupán a rügyet és a gyümölcsöt találták meg, a növény minden bizonnyal túleshetett a virágzás folyamatán.

Az apró virágbimbó talán a dinoszauruszok között bontott virágot – közölte a kutató.

A felfedezésről szóló tanulmányt a londoni geológiai társaság (Geological Society of London) Special Publications című internetes kiadványában adták közre.

Forrás

MTI


Ha tetszett önnek a cikk, akkor kattintson az alábbi gombokra!

Kövessen minket a Facebook, az Instagram, a Telegram és a Google News oldalainkon.