Hirado.hu
| 2022. 02. 21. – 14:30 |

Miles a rajtaütés után forgatott videóban elismerte, hogy szexuális jellegű beszélgetést folytatott a fiatalkorú fiúval

Miles a rajtaütés után forgatott videóban elismerte, hogy szexuális jellegű beszélgetést folytatott a fiatalkorú fiúval. Fotó: Internet

Hirdetés

A Predator Catchers (Ragadozóvadászok) Indianapolis néven ismert, amatőr bűnüldöző csoport YouTube-oldalán tett közzé egy videót, amin a Facebook fejlesztési vezetőjét, Jeren Andrew Miles-t faggatják perverz vágyaival kapcsolatban. A cég vezetőjére egy hotelszobában csapott le a csapat, ahol éppen egy 13 éves fiúval találkozott volna. Miles a rajtaütés után forgatott videóban elismerte, hogy szexuális jellegű beszélgetést folytatott a fiatalkorú fiúval.

A Facebook anyavállalata, a Meta megerősítette, hogy meg kellett válniuk egy korábbi, vezető munkatársuktól, mert a férfi egy, az interneten elterjedt videóban beismerte, hogy szexuálisan zaklatott egy 13 éves kisfiút - írja a Hirado.

„A vádak súlyosságát nem lehet eléggé hangsúlyozni. Az illető már nem dolgozik a vállalatnál, jelenleg vizsgálatok folynak az üggyel kapcsolatban”

– áll Drew Pusateri, a Facebook szóvivőjének nyilatkozatában.

A nyilatkozatban Pusateri nem pontosította, hogy Milest kirúgták-e vagy lemondásra kényszerítették, azonban Ingrid Lunden, a Tech Crunch riportere szerint Pusateri megpróbálta meggyőzni a férfit, hogy mondjon le a cégnél betöltött pozíciójáról – olvasható a Sputnik News oldalán.

Jeren Andrew Miles egy február 16-án közzétett, kétórás videóban beszél saját perverziójáról.

A kihallgatás során Miles elismerte, hogy szexuális tartalmú üzeneteket váltott egy magát 13 éves fiúnak kiadó személlyel. Egy közeli szállodában találkozott volna a fiatal fiúval, ahol azonban a Predator Catchers csapata várt rá, hogy leleplezze a fajtalankodni vágyó pedofil férfit.

Miles, aki egy LMBTQ+ csoport és az Equality California (Kaliforniai Egyenlőség) igazgatótanácsának is a tagja,

azóta törölte a LinkedIn, Twitter, Instagram és Facebook közösségi médiafiókjait.

A Facebook munkatársát érintő jelenlegi szexbotrány nem újdonság a vállalat számára. Még 2017-ben Dov Katzot, a Facebook egyik  leányvállalatának, az egyik vezetőjét kellett leváltaniuk, miután kiderült róla, hogy egy 15 éves fiatalt akart megrontani.

Forrás


Ha tetszett önnek a cikk, akkor kattintson az alábbi gombokra!

Kövessen minket a Facebook, az Instagram, a Telegram és a Google News oldalainkon.