Kultúra | 2022. 02. 21. – 17:30 |
A felhívás célja, hogy díjazza a legkiválóbb megoldásokat alkalmazó építészek munkáját. Fotó: Internet

Hirdetés

A Miniszterelnökség Nemzetpolitikáért Felelős Államtitkársága a 2022 a cselekvő nemzet évében pályázatot hirdet a Kárpát-medencében 2010 óta Magyarország Kormányának támogatásával megvalósított bölcsődei, óvodai létesítmények, épületek építészei részére - jelentette be közösségi oldalán Potápi Árpád János államtitkár.

Az államtitkár kiemelte: a Magyar Kormány 2010 óta jelentős forrással támogatta,

hogy a bölcsődei és óvodai intézményekben a magyar gyerekek számára fenntartott férőhelyek jelentősen bővüljenek.

A külhoni magyar közösségek is több mint 900 új vagy felújított épülettel gazdagodtak. Hozzátette: az új vagy megújított épületek az építészek munkáját is dicsérik, hiszen nekik köszönhető az, hogy egy-egy településképen is látható a közös és minőségi, magyar munka eredménye.

A Jövőt építünk pályázatra magyarországi és külhoni építészek jelentkezhetnek. A pályázat célja díjazni és megismertetni a közvéleménnyel, a Kárpát-medencében 2010 óta Magyarország Kormányának támogatásával épült, mintaértékű bölcsődei, óvodai létesítmények, épületek építészeit.

A felhívásra benyújtott pályázatokat neves szakemberekből álló Bírálóbizottság fogja szakmailag értékelni és több kategóriában díjazni. A nyertes pályázatokat 500.000  –2.000.000 forint közötti összegben pénzjutalomban részesítjük.

A pályázati felhívásra 2022. február 21-e 10:00 órától lehet jelentkezni 2022. március 8-a 14.00 óráig.

Pályázni lehet bármely, a Kárpát-medencében 2010 óta Magyarország Kormányának támogatásával megvalósult bölcsődei, óvodai létesítménnyel, épülettel. A jelentkezés részletei és a részletes pályázati kiírás az alábbi linken keresztül érhető el.

Miniszterelnökség Nemzetpolitikáért Felelős Államtitkársága

Hirdetés


Ha tetszett önnek a cikk, akkor kattintson az alábbi gombokra!

Kövessen minket a Facebook, az Instagram, a Telegram és a Google News oldalainkon.