Kárpátinfo.net


| 2022. 02. 21. – 09:32

Dmitro Kuleba ukrán külügyminiszter a CBS News csatorna adásában elmondta, Vlagyimir Putyin orosz elnök azzal, hogy 2014-ben megtámadta Ukrajnát, élete legnagyobb hibáját követte el - ukránok millióit Oroszország ellen fordította.

A műsorvezető megjegyezte, hogy Ukrajnában jól viszonyultak Oroszországhoz a Szovjetunió összeomlása után.

Kuleba azt válaszolta, hogy ez 2014-ben drámaian megváltozott - írja a Liga.net.

Elmondása szerint Putyin ukránok millióit kényszerítette arra, hogy elforduljanak tőle: az ukránok rájöttek, hogy Oroszország nemcsak "a kultúráról és a barátokról szól, hanem a lövedékekről, a háborúról és a szenvedésről is".

Az ukrán tárcavezető megjegyezte, hogy a közvélemény-kutatások azt mutatják, hogy Ukrajnában évről évre csökken azon állampolgárok száma, akik Oroszországot biztonságos szomszédnak tekintik.

"Szerintem ez a legnagyobb hiba, amit Putyin elkövetett életében. Ukránok millióit fordította maga ellen" - mondta.

Kuleba azt is hozzátette, hogy Ukrajna kétnyelvű ország, és a mindennapi életben nincs nyelvi probléma.

Megjegyezte, Putyin az orosz ajkúak védelmezőjeként kíván megjelenni, de sok ukrán katona beszél oroszul – és nincs szüksége ilyen "védelemre".

"Ukrajnában teljesen mindegy, hogy milyen nyelven beszélsz. Az számít, hogy támogatod-e a demokratikus Ukrajnát egy kollektív fellépés részeként piacgazdasággal és emberi jogokkal, vagy egy tekintélyelvű országban akarsz élni, ahol az utcán megvernek a rendőrök, ahol nem lehet üzletet kötni tisztviselők megvesztegetése nélkül, ahogy ez Oroszországban történik. Ez egy választás a demokrácia és az autokratikus rezsim között" - összegezte Kuleba.


Ha tetszett önnek a cikk, akkor kattintson az alábbi gombokra!


Hirdetés


Kövessen minket a Facebook és  Instagram oldalainkon!
Iratkozzanak fel a Telegram és a Google News csatornáinkra.
Orosz-ukrán háború: legfrissebb hírek