Karpat.in.ua
| 2022. 02. 21. – 20:00 |

Olekszij Reznyikov védelmi miniszter hétfői sajtótájékoztatóján felszólította a magukat „katonai szakértőnek” tartókat, hogy ne terjesszen pánikot a társadalomban

Olekszij Reznyikov védelmi miniszter hétfői sajtótájékoztatóján felszólította a magukat „katonai szakértőnek” tartókat, hogy ne terjesszen pánikot a társadalomban. Fotó: Internet

Hirdetés

Olekszij Reznyikov védelmi miniszter hétfői sajtótájékoztatóján felszólította a magukat „katonai szakértőnek” tartókat, hogy ne terjesszen pánikot a társadalomban a rövidesen bekövetkező orosz invázió sulykolásával – adta hírül az rbc.ua hírportálra hivatkozva a Karpat.in.ua.

A tudósítás szerint Reznyikov azt mondta: „úgy gondolom, hogy az ukrán hadsereg felkészültsége, társadalmunk ellenálló-képessége és partnereink támogatása olyan megelőző eszközök lesznek, amelyek lehetővé teszik a nagyszabású eszkaláció veszélyének elkerülésére és a tűzszünet helyreállítására a közeljövőben.”

Egyúttal megismételte, hogy az ukrán hadsereg nem tervez sehol semmilyen offenzívát.

A védelmi miniszter reményét fejezte ki, hogy mostanáig megvan a tere a politikai és diplomáciai megoldásnak a nagyszabású háború elkerülésére. „A csapásmérő csoportok kialakítására az oroszoknak időre van szükségük. Ezért arra kérem azokat akik katonai szakértőknek tartják magukat és bizonyos tekintélyük van, hogy keltsenek pánikot” – szólított fel Olekszij Reznyikov.

Korábban hírt adtunk arról, hogy a Kreml szerint provokáció az állítólagos orosz invázió dátumát illetően jóslásba bocsátkozni. A feszültséget szító provokációnak minősítette Dmitrij Peszkov, a Kreml szóvivője vasárnap azokat a nyugati nyilatkozatokat, amelyek konkrét dátumokat emlegetve bocsátkoznak jóslatokba azt illetően, hogy Oroszország mikor indíthat inváziót Ukrajna ellen.

Forrás


Ha tetszett önnek a cikk, akkor kattintson az alábbi gombokra!

Kövessen minket a Facebook, az Instagram, a Telegram és a Google News oldalainkon.