MTI

| 2022. 02. 21. – 13:30 |

Figyelmeztette a moszkvai amerikai nagykövetség az Oroszországban tartózkodó amerikai állampolgárokat, hogy készítsenek elő menekülési tervet

Figyelmeztette a moszkvai amerikai nagykövetség az Oroszországban tartózkodó amerikai állampolgárokat, hogy készítsenek elő menekülési tervet. Fotó: Internet

Hirdetés

Figyelmeztette a moszkvai amerikai nagykövetség az Oroszországban tartózkodó amerikai állampolgárokat, hogy készítsenek elő menekülési tervet, a diplomáciai képviselet egyebek között lehetséges terrortámadásokra figyelmeztetett az orosz fővárosban és Szentpéterváron, illetve az Ukrajnával közös orosz határ mentén.

„Terrorista fenyegetések voltak bevásárló központok, vasúti és metróállomások, illetve forgalmas közterek ellen Moszkvában és Szentpéterváron, de Oroszország Ukrajnával közös határán is a fokozott feszültségek közepette” – ismertette az amerikai nagykövetség, amely egyben felszólította az amerikai állampolgárokat, hogy vizsgálják felül személyes biztonságukat, és kerüljék a tömeget, valamint legyenek óvatosak a turisztikai helyeken, írja az MTI.

„Legyenek kimenekítési terveik, amelyek nem támaszkodnak az amerikai kormányzat segítségére” – figyelmeztetett a diplomáciai képviselet.

Marija Zaharova orosz külügyi szóvivő azzal a megkereséssel fordult az amerikai nagykövetséghez, hogy átadta-e az állítólagos terrorfenyegetéssel kapcsolatos értesüléseket az orosz hatóságoknak. „Ha nem, akkor hogyan értsük mindezt?” – kérdezte Zaharova Telegram-oldalán.

Korábban hírt adtunk arról, hogy Fiala szerint Európa egy lépésre van a háborútól. Európa egy lépésre van a háborútól, és a békés megoldás lehetősége egyre csökken - nyilatkozta Petr Fiala cseh miniszterelnök vasárnap a CT 24 közszolgálati hírtelevízióban.

Forrás

MTI


Ha tetszett önnek a cikk, akkor kattintson az alábbi gombokra!

Kövessen minket a Facebook, az Instagram, a Telegram és a Google News oldalainkon.