Politika | 2022. 02. 21. – 18:00 |
A lakosok ideiglenes szállásokon húzzák meg magukat, ahol rendelkezésükre áll meleg étel, és kommunikálhatnak családjaikkal. Fotó: Internet

Hirdetés

A lakosok ideiglenes szállásokon húzzák meg magukat, ahol rendelkezésükre áll meleg étel, és kommunikálhatnak családjaikkal.

Alekszandr Csuprijan, az orosz rendkívüli helyzetek minisztériumának megbízott vezetője vasárnap közölte a sajtóval, hogy a Donyecki és Luhanszki, önhatalmúlag kikiáltott Népköztársaságok több mint 40 ezer lakosa érkezett a dél-oroszországi Rosztov területére – számolt be a TASS-ra hivatkozva a Karpat.in.ua.

Az ideiglenes elhelyezést azzal indokolta, hogy ez a “több mint 40 ezer ember kénytelen volt elhagyni Ukrajnát, ezért érkeztek Oroszországba”,

akiket a rosztovi területen helyeznek el ideiglenes szállásokon, ahol az emberek meleg ételhez juthatnak, és a kommunikáció is ki van építve.

A kelet-ukrajnai határon február 17-én kezdett el eszkalálódni a helyzet, habár nehéz az információk között megtalálni a valóságot, mivel az orosz fél rendszeresen az ukrán erőket vádolja különböző fegyveres megmozdulásokkal,

míg az ukrán fél az orosz erőket vádolja.

A Luhanszki és a Donyecki Népköztársaságok vezetői pedig pénteken közölték, hogy a lakosságot Oroszországba fogják evakuálni arra hivatkozva, hogy “egyre növekvő veszély fenyegeti a lakosságot az ellenségeskedés miatt”.

Hirdetés

Korábban hírt adtunk arról, hogy az amerikai hírszerzés szerint az orosz fegyveres erők 75%-a Ukrajna határai közelében van. E forrás szerint 160 orosz zászlóalj harcászati ​​csoportjából mintegy 120 zászlóalj koncentrálódik az ukrán határhoz közeli 60 km-es sávban. 

Forrás


Ha tetszett önnek a cikk, akkor kattintson az alábbi gombokra!

Kövessen minket a Facebook, az Instagram, a Telegram és a Google News oldalainkon.