Események | 2022. 02. 21. – 07:23 |
A férfiak a zöld határon próbáltak eljutni a szomszédos Szlovákiába. Fotó: az Ukrán Állami Határőrszolgálat Nyugati Régiójának Facebook-bejegyzése

Hirdetés

Február 20-ára virradóra a Csapi Határőrség munkatársai Kárpátalján, az ungvári járási Palló község közelében négy ismeretlen személyt vettek őrizetbe, akik a zöld határon próbáltak eljutni a szomszédos Szlovákiába.

A Határőrség operatív-kutató egységének munkatársait a palágykomoróci határőrosztag katonái értesítették a lehetséges illegális határátlépési kísérletről.

A területre a reagálócsoportot küldték ki, a határvidéket pedig további csapatokkal erősítették meg.

Az ungvári járási Palló község külterületén a határőrök a keresési műveletek során négy, a határ felé haladó férfit találtak. Mind a négyen nepáli állampolgárok voltak, és ideiglenes tartózkodási engedéllyel rendelkeztek.

Amint a tisztviselők később megtudták, a külföldiek legálisan érkeztek Ukrajnába,

állítólag azért, hogy Harkiv és Odesza megyék felsőoktatási intézményeiben tanuljanak.

A fogvatartottakat a határőrségre szállították.

Az illetékesek az eset körülményeinek megállapítása után illegális határátlépési kísérlet miatt állítanak ki jegyzőkönyvet. Az elkövetők további sorsáról a bíróság dönt majd - olvashatjuk az Ukrán Állami Határőrszolgálat Nyugati Régiójának Facebook-oldalán.

Hirdetés

Korábban hírt adtunk arról, hogy marokkói migránst fogtak el Csapnál. Az ukrán határőrök őrizetbe vettek egy külföldit, aki illegálisan próbált átjutni az ukrán-magyar határon.

Kövessen minket a Facebook, az Instagram, a Telegram és a Google News oldalainkon.