Hirado.hu
| 2022. 02. 22. – 14:15 |

Scott Morrison ausztrál miniszterelnök az elsők között ítélte el Vlagyimir Putyin orosz elnök bejelentését, miszerint Oroszország „békefenntartó” csapatokat küld Kelet-Ukrajnába

Scott Morrison ausztrál miniszterelnök az elsők között ítélte el Vlagyimir Putyin orosz elnök bejelentését, miszerint Oroszország „békefenntartó” csapatokat küld Kelet-Ukrajnába. Fotó: Internet

Hirdetés

Scott Morrison ausztrál miniszterelnök az elsők között ítélte el Vlagyimir Putyin orosz elnök bejelentését, miszerint Oroszország „békefenntartó” csapatokat küld Kelet-Ukrajnába.

Oroszország „békefenntartó” csapatokat küld Kelet-Ukrajnába. Az ausztrál kormányfő szerint Moszkva „beköltözött Ukrajna szuverén területére” – írja a Sydney Morning Herald-ra hivatkozva a Hirado.

Scott Morrison miniszterelnök tasmániai sajtótájékoztatóján arra figyelmeztetett,

hogy „erőszakos konfrontációval és szörnyű emberi  következményekkel járhat”, amennyiben Oroszország megszállja Ukrajnát.

Újságírói kérdésre elmondta, tudatában tartja elődje, Tony Abbott volt ausztrál kormányfő figyelmeztetését is, amely szerint Ukrajna megszállása után Oroszország Lengyelország és a balti államok ellen fordíthatja a haderejét. Jelenleg azonban az ukrajnai helyzetre összpontosítanak, illetve arra, hogy „Oroszország feltétel nélkül visszavonuljon a saját határai mögé, és abbahagyja a szomszédai fenyegetését” – fűzte hozzá Morrison.

A The Age ausztrál lap beszámolója szerint Marise Payne, a szövetségi kormány külügyminisztere kijelentette: Ausztrália „súlyos árat fog fizettetni Moszkvával ezért a lépésért”.

Canberra már utasította kijevi nagykövetsége munkatársait, hogy azonnal hagyják el Ukrajna területét, és menjenek Lengyelországba vagy Romániába. Miután a nagykövetség teljes személyzete elhagyja a fővárost,

Ausztrália ideiglenesen bezárja az ország nyugati részén a múlt héten létrehozott irodáját.

„Ne késlekedjenek!” – szólította fel az ország haladéktalan elhagyására a külügyminiszter az Ukrajnában maradt ausztrálokat.

Hirdetés

Korábban hírt adtunk arról, hogy Izrael elköltözteti nagykövetségét Kijevből. Izrael átköltözteti nagykövetségét Kijevből, Ukrajna fővárosából a nyugat-ukrajnai Lvivbe (Lemberg). 

Forrás


Ha tetszett önnek a cikk, akkor kattintson az alábbi gombokra!

Kövessen minket a Facebook, az Instagram, a Telegram és a Google News oldalainkon.