Közélet | 2022. 02. 22. – 18:00 |
A Demokratikus Kezdeményezések Alapítvány felmérése szerint az ukránok 47,7%-a kész harcolni vagy egyéb, nem katonai jellegű segítséget nyújtani a hadseregnek. Fotó: Internet

Hirdetés

A Demokratikus Kezdeményezések Alapítvány felmérése szerint az ukránok 47,7%-a kész harcolni vagy egyéb, nem katonai jellegű segítséget nyújtani a hadseregnek.

Oroszország Ukrajna határain összpontosítja fegyveres erőit, és készen áll egy új invázió megindítására, ezért az Alapítvány közvélemény-kutatást kezdeményezett, s megkérdezték a válaszadókat, hogy mi lenne a reakciójuk, ha ez megtörténne – írja az Ukranews.ua internetes hírportál.

A válaszadók 25,2%-a kész minden lehetséges nem katonai jellegű segítséget megadni (pénzzel, munkával, véradóként stb.).

14,3%-uk csatlakozna az önkéntes erőkhöz, hogy megküzdjenek az agresszorral a frontvonalon. 8,2%-uk csatlakozna a fegyveres erőkhöz, hogy elhárítsa az agressziót a fronton.

A válaszadók 17,7%-a nem tenne semmit, egyszerűen csak megpróbálna túlélni, 3,1%-uk elhagyná az országot.

A megkérdezettek 13,5% nem hiszi el, hogy ez valaha is meg fog történni, 18,2%-uk nem tudott válaszolni a kérdésre.

A felmérés február 1-12. között zajlott, Ukrajna minden régiójában – a megszállt területek kivételével – 2001 felnőttet kérdeztek meg személyes interjú módszerével.

A minta statisztikai hibája nem haladja meg a 2,2%-ot.

Hirdetés


Ha tetszett önnek a cikk, akkor kattintson az alábbi gombokra!

Kövessen minket a Facebook, az Instagram, a Telegram és a Google News oldalainkon.