Kárpátinfo.net


| 2022. 02. 22. – 13:03

Kárpátalján a Munkácsi Kerületi Rendőrség munkatársai kábítószerrel kapcsolatos bűntetten értek egy munkácsi járási lakost.

A gyanúsítottat előzetes letartóztatásba helyezték.

A rendőrök elfogtak egy 48 éves polenai (Поляна, Munkácsi járás) férfit. A rendőrök az operatív intézkedések keretében megállapították, hogy a férfi növényi eredetű kábítószer illegális előállításában vett részt.

Az ügy felderítésének érdekében február 21-én a nyomozók bíróság által engedélyezett házkutatást tartottak a gyanúsított házában.

A nyomozás során a ház második emeletén a rendőrök egy helyiséget találtak, amelyet a tettes minilaboratóriummá alakított át.

A férfi fűtőlámpákkal, szellőztetővel és automata öntözőrendszerrel szerelte fel a szobát, így minden feltételt megteremtett a kábítószer-tartalmú kannabisznövények termesztéséhez.

A lefoglalt bizonyítékok között csaknem három tucat növekvő kannabisznövény és kész marihuána volt.

A lefoglalt kábítószer össztömege közel 6 kilogramm volt.

A rendőrök a gyanúsítottat őrizetbe vették és ideiglenes fogdába helyezték. Az ügyben büntetőeljárást indítottak. Még folyik a nyomozás . A bűnelkövetőt 5-től 12 évig terjedő szabadságvesztés fenyegeti - olvashatjuk a Kárpátaljai Megyei Rendőrség hivatalos honlapján.


Ha tetszett önnek a cikk, akkor kattintson az alábbi gombokra!


Hirdetés


Kövessen minket a Facebook és  Instagram oldalainkon!
Iratkozzanak fel a Telegram és a Google News csatornáinkra.
Orosz-ukrán háború: legfrissebb hírek