Események | 2022. 02. 22. – 13:03 |
A polenai férfi saját házában termesztette a kábítószer tartalmú növényt. Fotó: zk.gov.ua

Hirdetés

Kárpátalján a Munkácsi Kerületi Rendőrség munkatársai kábítószerrel kapcsolatos bűntetten értek egy munkácsi járási lakost.

A gyanúsítottat előzetes letartóztatásba helyezték.

A rendőrök elfogtak egy 48 éves polenai (Поляна, Munkácsi járás) férfit. A rendőrök az operatív intézkedések keretében megállapították, hogy a férfi növényi eredetű kábítószer illegális előállításában vett részt.

Az ügy felderítésének érdekében február 21-én a nyomozók bíróság által engedélyezett házkutatást tartottak a gyanúsított házában.

A nyomozás során a ház második emeletén a rendőrök egy helyiséget találtak, amelyet a tettes minilaboratóriummá alakított át.

A férfi fűtőlámpákkal, szellőztetővel és automata öntözőrendszerrel szerelte fel a szobát, így minden feltételt megteremtett a kábítószer-tartalmú kannabisznövények termesztéséhez.

A lefoglalt bizonyítékok között csaknem három tucat növekvő kannabisznövény és kész marihuána volt.

A lefoglalt kábítószer össztömege közel 6 kilogramm volt.

A rendőrök a gyanúsítottat őrizetbe vették és ideiglenes fogdába helyezték. Az ügyben büntetőeljárást indítottak. Még folyik a nyomozás . A bűnelkövetőt 5-től 12 évig terjedő szabadságvesztés fenyegeti - olvashatjuk a Kárpátaljai Megyei Rendőrség hivatalos honlapján.

Hirdetés

Korábban hírt adtunk arról, hogy drogot találtak egy körözött tolvajnál Ungváron. Az ungvári járőrök egy körözött férfit vettek őrizetbe, akinél kábítószerre hasonló anyagot találtak.


Ha tetszett önnek a cikk, akkor kattintson az alábbi gombokra!

Kövessen minket a Facebook, az Instagram, a Telegram és a Google News oldalainkon.