Kárpátinfo.net


| 2022. 02. 22. – 09:15 |

Az illegális rakományt egy személygépkocsiban találták meg a csapi ukrán-magyar ellenőrző ponton végzett vámvizsgálat során

Az illegális rakományt egy személygépkocsiban találták meg a csapi ukrán-magyar ellenőrző ponton végzett vámvizsgálat során. Fotó: SZBU

Hirdetés

Az Ukrán Biztonsági Szolgálat (SZBU) Kárpátalján megakadályozta a katonai repülőgép-alkatrészek határon történő csempészetét.

A nyomozás szerint az ügyletben Zsitomir megye egyik lakosa, egy informatikai dolgozó vett részt.

A férfi titokban megpróbálta az egyik európai országba csempészni az alkatrészt. Ez az AN-26B repülőgép radarállomásának alkatrésze, amely azonban a katonai repülésben használható repülőgépek alkatrészeként is használható.

Az illegális rakományt egy személygépkocsiban találták meg a csapi ukrán-magyar ellenőrző ponton végzett vámvizsgálat során.

A leleplezés elkerülése érdekében a férfi az "árut" az utasülés mögé rejtette el a szerszámfülkében.

Az alkatrészt lefoglalták.

Ukrajna Büntetőtörvénykönyvének 333. cikkelye (az állami exportellenőrzés alá tartozó áruk nemzetközi transzferére vonatkozó eljárás megsértése) értelmében az ügyben büntetőeljárást indítottak.

Az ügyben még tart a nyomozás - jelentette az SZBU sajtószolgálata.

Korábban hírt adtunk arról, hogy több száz láda illegálisan előállított alkoholt foglaltak le Kárpátalján. Az üvegeken hamis zárjegyek voltak. 


Ha tetszett önnek a cikk, akkor kattintson az alábbi gombokra!

Kövessen minket a Facebook, az Instagram, a Telegram és a Google News oldalainkon.