Politika | 2022. 02. 22. – 19:00 |
Vlagyimir Putyin orosz elnök szavai után ma már az egész világ tudja, amit az ukránok 8 éve tudnak, Ukrajna súlyos próbatétel előtt áll és veszteségekkel kell szembenéznie. Fotó: Internet

Hirdetés

Vlagyimir Putyin orosz elnök szavai után ma már az egész világ tudja, amit az ukránok 8 éve tudnak, Ukrajna súlyos próbatétel előtt áll és veszteségekkel kell szembenéznie – jelentette ki Olekszij Reznyikov védelmi miniszter kedden az ukrán fegyveres erők katonáihoz intézett üzenetében, adta hírül az Ukrajinszka Pravda hírportálra hivatkozva a Karpat.in.ua.

Reznyikov a Facebook-oldalán közzétett videoüzenetében hangsúlyozta: „a bátorságotoknak, elhivatottságotoknak és professzionalizmusotoknak köszönhetően meghiúsultak az ellenség tervei, amely ezekben az években aljas háborút vívott nők és gyermekek mögé bújva. Iskolákat és lakóházakat lőtt.

Embereket rabolt el és kínzott. Hazudott és megfélemlített. Kifosztotta és elpusztította földünket. Tegnap megmutatta igazi arcát.”

A miniszter rámutatott: „ez egy bűnöző arca, aki túszul akarja ejteni a szabad világot, aki tisztában van bűnével, és mindenkit magához akar láncolni, aki körülötte van. Mert fél. A bűncselekményt ugyanis büntetés követi.” Kiemelte: „nehéz próbatétel elé nézünk. Lesznek veszteségek. Túl kell élnünk a fájdalmat, le kell győznünk a félelmet és a kétségbeesést.”

A tárcavezető aláhúzta: „mindenképpen győzni fogunk. Mert a saját földünkön vagyunk, és az igazság mellettünk van. Népünk támogatja az ukrán hadsereget. Az emberek hite annak a jele, hogy mindent helyesen teszünk.”

Reznyikov megjegyezte, hogy az ukrán hadseregnek köszönhetően Európa megismerte az őszinte válaszok kerülésének valós árát. „A Kreml újabb lépést tett a Szovjetunió újraélesztése felé. A mi választásunk nagyon egyszerű – megvédeni a hazánkat, az otthonunkat, a családunkat. Semmi sem változott számunkra. Most látjuk magunk mellett az igazi barátokat, akik többen lesznek.

Most azok a „barátok”, akik több éve győzködnek bennünket, hogy adjuk meg magunkat, nem tudnak elrejtőzni.”

A miniszter szerint az állam katonai és politikai vezetésének és a fegyveres erők parancsnokságának minden erőfeszítése a védelem erősítésére irányul. Hozzátette: sokan érzelmileg túlfűtötten kaotikus döntések felé fogják toszogatni Ukrajnát. „Ezt nem fogjuk megengedni. Erőnk az egységben és a meggyőződésünkben van. Hideg fejjel” – összegezte Olekszij Reznyikov.

Hirdetés

Korábban hírt adtunk arról, hogy Johnson szerint valós lehetőség az orosz invázió a következő órákban és napokban. Boris Johnson brit miniszterelnök szerint valós lehetőség az Ukrajna elleni orosz invázió "a következő órákban és napokban". 

Forrás


Ha tetszett önnek a cikk, akkor kattintson az alábbi gombokra!

Kövessen minket a Facebook, az Instagram, a Telegram és a Google News oldalainkon.