MTI

| 2022. 02. 23. – 14:15

A "népeknek szenvedést okozó lépések" leállítását sürgette Ferenc pápa az általános audiencián mondott beszédében a Vatikánban szerdán, ima- és böjtnapot hirdetve meg március 2-ra a békéért.

Ferenc pápa kijelentette, hogy nagy fájdalmat érez, mivel "az utóbbi hetek diplomáciai erőfeszítései ellenére egyre aggasztóbb helyzet körvonalazódik" - írja az MTI.

A katolikus egyházfő a politikai felelősökhöz intézett felhívást, arra kérve őket, "komoly lelkiismeret-vizsgálatot végezzenek Isten előtt, aki a béke és nem a háború istene, mindenki atyja,

nem csak egyeseké, és aki testvérként, nem ellenségként akar bennünket látni".

"Kérek minden érintett felet, tartózkodjon bármilyen lépéstől, mely további szenvedést okoz a lakosságnak, törékennyé téve a népek közötti együttélést, elértéktelenítve a nemzetközi diplomáciát" - mondta Ferenc pápa.

Hangsúlyozta, hogy vele együtt az egész világon sokan mások is félelmet és aggodalmat éreznek, "mivel mindenki közös békéjét ismét egyéni érdekek fenyegetik".

A pápa felhívást intézett a hívőkhöz és a nem hívőkhöz is, böjtölési napot hirdetve meg a békéért március 2-ra, hamvazószerda napjára.

"Jézus megtanította nekünk, hogy az erőszak ördögi értelmetlenségére Isten fegyvereivel kell válaszolni: imával és böjttel" - mondta Ferenc pápa, aki a béke királynője,

Szűz Mária közbenjárását is kérte, hogy oltalmazza a világot a háború "őrületétől".

Ferenc pápa január 26-án is imanapot vezetett az ukrajnai békéért.

Forrás

MTI


Ha tetszett önnek a cikk, akkor kattintson az alábbi gombokra!


Hirdetés


Kövessen minket a Facebook és  Instagram oldalainkon!
Iratkozzanak fel a Telegram és a Google News csatornáinkra.
Orosz-ukrán háború: legfrissebb hírek