Kultúra | 2022. 02. 23. – 13:30 |
A Kárpátaljai Magyar Nagycsaládosok Egyesületében az idei évben sem maradtak el a Házasság Hetét méltató színes, tartalmas programok. Fotó: KMNE

Hirdetés

A Kárpátaljai Magyar Nagycsaládosok Egyesületében az idei évben sem maradtak el a Házasság hetét méltató színes, tartalmas programok. Február 20-án a nagybégányi Family étterem szolgált helyszínül az immár lassan hagyománnyá váló házaspáros vacsorának, melyen mintegy 60 házaspár vett részt.

Köszöntő beszédében Tarpai József a házasság, a család fontosságát hangsúlyozta. A nagycsalád remek alapköve egy biztos házasságnak, hisz a mozgalmas mindennapokban nemigen van időnk akár a váláson még csak gondolkodni sem, jegyezte meg humorosan.

Nyitó áhítatában Kacsó Géza református lelkipásztor vezérigeként az 1Mózes 2,18-at választotta, „Azután azt mondta az Úristen: Nem jó az embernek egyedül lenni, alkotok hozzáillő segítőtársat”. Milyen nagy kegyelem, ha megtaláljuk azt az embert, akit az Úr nekünk rendelt, mert így válhat teljessé az életünk. És ha olykor-olykor vágyunk is egy kis magányra, miután megadatik, rájövünk, hogy hiányzik a társunk, hiányoznak a gyerekeink.

Jól tudta az Isten, hogy nem jó egyedül lenni…

Marosi István görögkatolikus pap a rendezvény mottójára hívta fel a figyelmet: Maradjunk együtt… A mondat végi írásjel soha nem szabad, hogy kérdőjel legyen, határozott kijelentésnek kell lennie az életünkben.

Az asztali áldás közös elmondása után megkezdődött a vacsora.

Az egyesület idén méltatja 10 éves fennállását, ennek apropóján kedveskedni szerettek volna azon tagcsaládjaiknak, akik szintén kerek házassági évfordulót ünnepelnek a 2022-es évben. Emléklapok kíséretében fogadhatták ezek a párok az elnökség gratulációját. Minden jelenlévő finom csokoládéba rejtett buzdító, bátorító üzenetet vihetett haza.

Közös megegyezéssel a jelenlévők döntöttek arról, hogy legyenek gyűjtődobozok kitéve rendezvényeinken, ahol támogathatjuk a Vadvölgy panzióban egy csán beüzemelését, ami még élvezhetőbbé tenné pihenésünket.

Vacsora után a Szilágyi házaspár segítségével különböző táncokat ismerhettünk és tanulhattunk meg. Az este további részében a jó hangulatról a Bózsár zenekar gondoskodott, a táncolni szerető párok pedig kedvük szerint rophatták...

Szeretnénk megköszönni mindenkinek, aki közreműködött abban, hogy ez a színvonalas este létrejöjjön! Nagyon jól éreztük magunkat, feltöltődve, örömmel a szívünkben tértünk haza.

Kabácij Dianna

Hirdetés


  • A cikk a Kárpátinfo hetilap 26. évfolyamának 9. számában jelent meg.
  • Hetilapunkat megvásárolhatja terjesztőinknél, illetve előfizetheti a postán.
  • A Kárpátinfo hetilapot ONLINE is előfizetheti!
  • Lapunkat elolvashatja PDF formátumban is.

Ha tetszett önnek a cikk, akkor kattintson az alábbi gombokra!

Kövessen minket a Facebook, az Instagram, a Telegram és a Google News oldalainkon.