Politika | 2022. 02. 23. – 08:30 |
Kovács Zoltán kormányszóvivő álhírnek nevezte, hogy Magyarország megvétózná az Ukrajnával kapcsolatos közös EU-s állásfoglalást. Fotó: Internet

Hirdetés

Kovács Zoltán kormányszóvivő keddi Twitter-bejegyzésében álhírnek, fake news-nak nevezte Patrick Wintour, a The Guardian brit baloldali napilap diplomáciai rovatszerkesztőjének és más hírportáloknak azon értesülését, hogy Magyarország megvétózná az Ukrajnával kapcsolatos közös EU-s állásfoglalást.

A kormányszóvivő a mikroblogjában hangsúlyozta: Orbán Viktor miniszterelnök már korábban kijelentette, hogy Magyarország részese a közös EU-s álláspontnak, és jelenleg is folyamatos a magas szintű, intenzív párbeszéd Budapest és Brüsszel között  -írja az MTI.

Mindeközben Volodimir Zelenszkij ukrán elnök szintén Twitter-üzenetben jelezte kedden,

hogy folyamatos telefonbeszélgetéseket folytat partnereivel.

Ennek keretében tájékoztatta Orbán Viktort is az ukrajnai biztonsági helyzetről. Az ukrán elnök szerint a két politikus egyetértett abban, hogy közös erőfeszítéseket kell tenni a helyzet békés rendezése érdekében.

Hirdetés

Korábban hírt adtunk arról, hogy Mark Rutte szerint Oroszország cselekedetei nem maradhatnak válasz nélkül. Oroszország meg fogja érezni a szankciók bevezetésével járó következményeket, amiért hétfőn elismerte a "Donyecki Népköztársaság" és a "Luhanszki Népköztársaság" függetlenségét. 

Forrás

MTI


Ha tetszett önnek a cikk, akkor kattintson az alábbi gombokra!

Kövessen minket a Facebook, az Instagram, a Telegram és a Google News oldalainkon.