Kárpátinfo.net


| 2022. 02. 23. – 12:45 |

Kuleba szerint az orosz elnök gyűlöli az ukrán államiságot, és úgy véli, Ukrajnának nincs létjogosultsága

Kuleba szerint az orosz elnök gyűlöli az ukrán államiságot, és úgy véli, Ukrajnának nincs létjogosultsága. Fotó: Internet

Hirdetés

Vlagyimir Putyin orosz elnök hosszú távú célja egész Ukrajna elpusztítása, nem pedig egyes részek elfoglalása vagy az ország ellenőrzése - nyilatkozta Dmitro Kuleba külügyminiszter a CNN-nek adott interjújában.

"Végső célja Ukrajna elpusztítása. Ukrajna egyes részei nem érdeklik.

Nem is érdekelt abban, hogy az egész országot ellenőrzése alatt tartsa. Azt akarja, hogy az ukrán államiság gondolata kudarcot valljon. Ez a célja" – mondta a külügyminiszter, akit a Liga.net idéz.

Felidézte azt a beszédet, amelyet Putyin mondott, mielőtt a "köztársaságokkènt" ismerte el Donbász megszállt részeit. Kuleba szerint az orosz elnök gyűlöli az ukrán államiságot, és úgy véli, Ukrajnának nincs létjogosultsága.

A külügyminiszter hozzátette: semmiféle szankció nem lesz elég, amíg az orosz katonák el nem hagyják Ukrajnát.

"Alapelvnek" nevezte az Oroszországra nehezedő folyamatos nyomást, és reményét fejezte ki, hogy a Joe Biden amerikai elnök által bejelentett szankciók csak a kezdete annak a folyamatnak, amely Putyint visszavonulásra kényszeríti.

"Azt akarjuk, hogy minden rendelkezésre álló eszközt felhasználjanak Putyin megállítására. Ha az ország megmentésének ára a legszigorúbb szankció,

akkor a legszigorúbb szankciókhoz kell folyamodnunk" - mondta.

Kuleba megjegyezte, hogy a háború hibrid, Oroszország pedig fizikailag és a kibertérben is támadhat. Ukrajna jelenleg párbeszédet folytat partnereivel, hogy meghatározzák, mely határvonalakat kell szankcionálni.

"Szeretném világossá tenni, hogy készen kell állnunk a nagyon gyors cselekvésre, mert a helyzet szó szerint óránként változhat" – zárta szavait a diplomata.

Hirdetés

Korábban hírt adtunk arról, hogy az Egyesült Államok súlyos pénzügyi szankciókat rendelt el orosz bankok és oligarchák ellen. Az Egyesült Államok súlyos pénzügyi szankciókat rendelt el orosz bankok és oligarchák ellen, miután Moszkva kirívóan megsértette a nemzetközi jogot azzal, hogy behatolt Ukrajnába.


Ha tetszett önnek a cikk, akkor kattintson az alábbi gombokra!

Kövessen minket a Facebook, az Instagram, a Telegram és a Google News oldalainkon.