Politika | 2022. 02. 23. – 10:00 |
Vlagyimir Putyin orosz elnök keddi sajtótájékoztatóján kijelentette, hogy az orosz csapatok, miután hivatalosan belépnek Donbászra, addig mennek el, ameddig a konkrét helyzet diktálja. Fotó: Internet

Hirdetés

Vlagyimir Putyin orosz elnök keddi sajtótájékoztatóján kijelentette, hogy az orosz csapatok, miután hivatalosan belépnek Donbászra, addig mennek el, ameddig a konkrét helyzet diktálja – adta hírül az rbc.ua hírportál az orosz vezető sajtótájékoztatójára hivatkozva, melyet a Karpat.in.ua idéz.

A tudósítás szerint Putyin újságírói kérdésre válaszolva hangsúlyozta:

„nem azt mondtam, hogy a csapatok odamennek az önökkel való találkozásunk után.

Másodszor, lehetetlen megjósolni a lehetséges lépések konkrét kontextusát. Ez attól függ, milyen lesz a konkrét helyzet a terepen.”

Az orosz elnök arra a kérdésre is válaszolt, hogy katonai erő igénybevételével lehet-e a jó oldalán maradni.

„Ami a kérdést illeti, hogy mindent erővel kell-e eldönteni, miért gondolja, hogy a jónak erőt nélkülözőnek kell lennie. Nem hiszem. A jó feltételezi, hogy megvédheti magát. Ebből fogunk kiindulni” – mutatott rá Vlagyimir Putyin.

Hirdetés

Korábban hírt adtunk arról, hogy szemtanúk szerint Donyeckből hosszú katonai hadoszlop indult a frontvonal felé. Nagy létszámú hadoszlop indult el a Moszkva által támogatott szakadárok ellenőrzése alatti Donyeck városából a Donyec-medencei frontvonal felé. 

Forrás


Ha tetszett önnek a cikk, akkor kattintson az alábbi gombokra!

Kövessen minket a Facebook, az Instagram, a Telegram és a Google News oldalainkon.