Politika | 2022. 02. 23. – 14:30 |
Ukrajna elleni agresszív politikájáért elsősorban Vlagyimir Putyin orosz államfőt kellett volna szankcióval sújtania az Európai Uniónak - vélte Vera Jourová. Fotó: Internet

Hirdetés

Ukrajna elleni agresszív politikájáért elsősorban Vlagyimir Putyin orosz államfőt kellett volna szankcióval sújtania az Európai Uniónak - vélte Vera Jourová, az Európai Bizottságnak az értékekért és az átláthatóságért felelős tagja abban az interjúban, amelyet a Hospodárské Noviny című cseh gazdasági és politikai napilap közölt szerdán.

A cseh európai biztos szerint az a tény, hogy Vlagyimir Putyin nincs a szankcióval sújtott orosz személyiségek között, inkább a gyengeség, semmint a diplomáciai ügyesség jele - írja az MTI.

Az Oroszország elleni büntetőintézkedésekről kedden egyeztek meg az Európai Unió tagállamai.

Josep Borrell, az uniós diplomácia vezetője közölte, hogy az orosz elnök nincs a listán.

"Vlagyimir Putyinnak a lista első helyén kellett volna szerepelnie" - jelentette ki Jourová, bírálva az Európai Unió álláspontját.

A tekintélyes lap azt fűzte hozzá: az agresszív rendszerek legfelsőbb vezetőit hagyományosan az utolsók között teszik tiltólistára, hogy

a lehető leghosszabb ideig fennmaradhasson a párbeszéd lehetőségének az esélye.

"Mindig kérdés, hogy ez a diplomácia szakmai tudásának vagy a gyengeségnek a jele. Én inkább ez utóbbit látom" - fejtette ki Vera Jourová az interjúban.

Hirdetés

Korábban hírt adtunk arról, hogy Csehország elítélte Moszkva lépéseit Ukrajna ellen. Csehország a szabad és független Ukrajna mellett áll, saját történelméből emlékszik hasonló lépésekre, amelyek soha nem vezettek békéhez - reagált Petr Fiala. 

Forrás

MTI


Ha tetszett önnek a cikk, akkor kattintson az alábbi gombokra!

Kövessen minket a Facebook, az Instagram, a Telegram és a Google News oldalainkon.