Közélet | 2022. 02. 24. – 15:00 |

Az Ökumenikus Segélyszervezet országos adománygyűjtést hirdet az Ukrajnában kialakult háborús helyzet miatt szükséges humanitárius segélyprogramjának támogatására

Az Ökumenikus Segélyszervezet országos adománygyűjtést hirdet az Ukrajnában kialakult háborús helyzet miatt szükséges humanitárius segélyprogramjának támogatására. Fotó: Internet

Hirdetés

Az Ökumenikus Segélyszervezet országos adománygyűjtést hirdet az Ukrajnában kialakult háborús helyzet miatt szükséges humanitárius segélyprogramjának támogatására.

 "Él a segélyszervezet 1353-as adományvonala, amelynek tárcsázásával hívásonként bárki 250 forinttal támogathatja a bajbajutottakat. Pénzadományokat is fogadnak a www.segelyszervezet.hu oldalon, illetve az ott feltüntetett 11705008-20464565 számlaszámon" - közölte a szervezet csütörtökön az MTI-vel.

Mint írták, készen állnak bekapcsolódni a Nyugat-Ukrajnába érkező belső menekültek ellátásába.

A magyar szervezet beregszászi központja mellett Lembergben is koordinációs központot hoz létre. A segélyszervezet folyamatos kapcsolatban áll a kelet- és közép-ukrajnai partnerszervezeteivel, így a szükséges biztonsági feltételek mellett az ország többi régiójában is képes humanitárius akciókat végrehajtani.

A közleményben kiemelték: az Ökumenikus Segélyszervezet Ukrajnában (Kijevben) hivatalosan bejegyzett, országos kiterjedésű tevékenységet végző szervezet. Gyors és koordinált segítségnyújtását a két és fél évtizedes állandó jelenlétén túl a 2014-2015-ben kezdődő válság idején kiépített, illetve az elmúlt időszakban a koronavírus-járvány kapcsán kormányzati együttműködésben végrehajtott segélyakciók (kórházak ellátása, lélegeztetőgépek célba juttatása) során kialakított mechanizmusok és partnerségek is lehetővé teszik.

Az egyedülálló beágyazottság miatt az elmúlt napokban a genfi székhelyű, egyházi hátterű segélyszervezeteket tömörítő nemzetközi szövetség (ACT Alliance) is felkérte az Ökumenikus Segélyszervezetet:

dolgozzon ki javaslatokat a szükséges humanitárius segítségnyújtásra - tudatták.

Emellett több jelentős nyugat-európai segélyszervezet vette fel a kapcsolatot a szervezet budapesti központjával, így nemzetközi segélyprogramok végrehajtására is készül az Ökumenikus Segélyszervezet - olvasható a közleményben.

Hirdetés

Forrás

MTI


Ha tetszett önnek a cikk, akkor kattintson az alábbi gombokra!

Kövessen minket a Facebook, az Instagram, a Telegram és a Google News oldalainkon.