Kárpátinfo.net


| 2022. 02. 24. – 13:52 |

Peszkov szerint az Orosz Föderáció kész kommunikálni Ukrajna vezetőségével, ha készek beszélni az orosz fél által felvetett kérdésekben

Peszkov szerint az Orosz Föderáció kész kommunikálni Ukrajna vezetőségével, ha készek beszélni az orosz fél által felvetett kérdésekben. Fotó: Internet

Hirdetés

A Kreml szerint az Ukrajna elleni fegyveres támadásnak nem célja az ország megszállása – mondta csütörtökön, február 24-én Dmitrij Peszkov, az Orosz Föderáció elnökének sajtótitkára.

"Senki nem beszél megszállásról. És ebben az esetben ez a szó itt alkalmatlan"

- mondta Peszkov, akit a Korrespondent.net idéz.

Arra a kérdésre válaszolva, hogy lehetséges-e leváltani Ukrajna vezetését, Peszkov azt mondta: "A többi az ukrán nép döntése lesz."

Peszkov azt is elmondta, hogy a támadás célja Ukrajna demilitarizálása.

"Ez a katonai potenciál semlegesítését jelenti, amely az utóbbi időben jelentősen megnőtt, többek között a külföldi országok erőteljes tevékenységének köszönhetően" - mondta.

Peszkov ugyanakkor kijelentette, hogy az Orosz Föderáció kész kommunikálni Ukrajna vezetőségével, ha készek beszélni az orosz fél által felvetett kérdésekben.

"Miért ne, ha Ukrajna kész Moszkva biztonsági aggályairól beszélni" – tette hozzá.

"Az elnök megfogalmazta elképzelését arról, hogy mit várunk el Ukrajnától a koncepcionális "vörös vonalas" problémák megoldása érdekében. Ez egy semleges státusz, ez a fegyverek bevetésének megtagadása. Itt az a kérdés, hogy Ukrajna vezetése készen áll-e erre” – magyarázta az orosz tisztviselő.

Hirdetés


Ha tetszett önnek a cikk, akkor kattintson az alábbi gombokra!

Kövessen minket a Facebook, az Instagram, a Telegram és a Google News oldalainkon.