Politika | 2022. 02. 24. – 12:00 |
A spanyol kormány elítéli Oroszország Ukrajna elleni támadását - közölte Pedro Sánchez miniszterelnök csütörtökön. Fotó: Internet

Hirdetés

A spanyol kormány elítéli Oroszország Ukrajna elleni támadását - közölte Pedro Sánchez miniszterelnök csütörtökön.

A miniszterelnök Twitter-oldalán közzétett üzenetében kifejezte szolidaritását az ukrán kormánnyal és az ukrán néppel - írja az MTI.

"Továbbra is szoros kapcsolatban vagyunk partnereinkkel és szövetségeseinkkel az Európai Unióban és a NATO-ban, hogy összehangoljuk válaszunkat" - fogalmazott a kormányfő.

A spanyol külügyminiszter a nemzetközi jog kirívó megsértésének nevezte az Ukrajna elleni orosz támadást.

"Elítéljük ezt az agressziót és felszólítunk a beszüntetésére" - hangsúlyozta José Manuel Albares külügyminiszter a Twitteren reagálva arra, hogy Vlagyimir Putyin orosz elnök csütörtök hajnalban katonai művelet végrehajtását rendelte el a Donyec-medencében.

A spanyol külügyminisztérium éppen szerdán módosította a nemzetközi utazásokra vonatkozó ajánlását azzal, hogy már nem javasolja állampolgárainak az Ukrajnába utazást. Az ott tartózkodóknak azt tanácsolta: minél hamarabb hagyják el az országot.

Az orosz elnök csütörtök hajnalban rendelte el katonai művelet végrehajtását a Donyec-medencében. Vlagyimir Putyin leszögezte, hogy Oroszország tervei között nem szerepel Ukrajna megszállása, ugyanakkor törekedni fog az ország demilitarizálására. Az orosz erők mindazonáltal Ukrajna más térségeiben is támadtak katonai célpontokat, és támadást indítottak az oroszbarát szakadárok is az általuk ellenőrzött kelet-ukrajnai területeken.

Az ukrán vezetés hadiállapotot vezetett be.

A nyugati világ elítélte az orosz hadműveletet, és súlyos szankciókat helyezett kilátásba Moszkva ellen.

Hirdetés

Forrás

MTI


Ha tetszett önnek a cikk, akkor kattintson az alábbi gombokra!

Kövessen minket a Facebook, az Instagram, a Telegram és a Google News oldalainkon.