Karpat.in.ua
| 2022. 02. 24. – 12:15 |

Volodimir Zelenszkij elnök, az ukrán fegyveres erők legfelsőbb főparancsnoka utasította a hadsereget, hogy okozzon maximális veszteséget a megszállóknak

Volodimir Zelenszkij elnök, az ukrán fegyveres erők legfelsőbb főparancsnoka utasította a hadsereget, hogy okozzon maximális veszteséget a megszállóknak. Fotó: Internet

Hirdetés

Ma reggel Oroszország megtámadta Ukrajnát, Volodimir Zelenszkij elnök, az ukrán fegyveres erők legfelsőbb főparancsnoka utasította a hadsereget, hogy okozzon maximális veszteséget a megszállóknak – adta hírül az rbc.ua hírportál csütörtökön az elnök nyilatkozatára hivatkozva, melyet a Karpat.in.ua idéz.

Mint Zelenszkij közleményében írta, „ma reggel az orosz erők intenzív tűz alá vették egységeinket keleten, rakétákat és bombákat lőttek ki Boriszpil, Ozerne, Kulbakin, Csugujev, Kramatorszk, Csornobajivka repülőtereire, valamint a fegyveres erők katonai létesítményeire.

Ezzel egy időben az agresszor tüzérséggel kezdte lőni Ukrajna területét és a településeket az államhatár mentén,

valamint az ideiglenesen megszállt Krím Autonóm Köztársaság határán.”

A nyilatkozat szerint az Egyesített Erők Műveleti területén az orosz légierő 5 repülőgépét és 2 helikopterét lelőtték, 2 harckocsit kilőttek, valamint megsemmisült az orosz fegyveres erők több teherautója.

„Az ukrán fegyveres erők legfelsőbb főparancsnoka arra utasított, hogy maximális veszteséget okozzanak a megszállóknak” – áll az elnöki közleményben.

Hirdetés

Forrás


Ha tetszett önnek a cikk, akkor kattintson az alábbi gombokra!

Kövessen minket a Facebook, az Instagram, a Telegram és a Google News oldalainkon.