Politika | 2022. 02. 25. – 08:54 |
Volodimir Zelenszkij elnök aláírta az általános mozgósításról szóló rendeletet, amelynek értelmében azt a hatályba lépéstől számított 90 napos határidőn belül kell végrehajtani Ukrajna egész területén. Fotó: Internet

Hirdetés

Volodimir Zelenszkij elnök aláírta az általános mozgósításról szóló rendeletet, amelynek értelmében azt a hatályba lépéstől számított 90 napos határidőn belül kell végrehajtani Ukrajna egész területén – adta hírül pénteken az Ukrajinszka Pravda hírportál az elnöki ukáz szövegére hivatkozva, melyet a Karpat.in.ua idéz.

Az elnöki rendeletnek megfelelően a mozgósítást Vinnica, Voliny, Dnyipropetrovszk, Donyeck, Zsitomir, Kárpátalja, Zaporizzsja, Ivano-Frankivszk, Kijev, Kirovohrad, Luhanszk, Lviv, Mikolajiv, Odessza, Poltava, Rivne, Szumi, Ternopil, Harkiv, Herszon, Csernyivci, Csernyihiv megyékben és Kijev városban kell végrehajtani.

A hadkötelesek, tartalékosok behívását és a katonai alakulatok igényeit kielégítő járművek bevonását a mozgósítási terveknek megfelelően meghatározott mennyiségben kell végrehajtani.

Az ukrán fegyveres erők vezérkara utasítást kapott, hogy határozza meg a hadkötelesek, tartalékosok és a nemzetgazdasági járművek behívási sorrendjét a mozgósítás teljes időtartamára. A kormány megbízást kapott az általános mozgósítás meghirdetésével és lebonyolításával kapcsolatos finanszírozás biztosítására és hatáskörén belüli egyéb intézkedések megtételére.

Hirdetés

Forrás


Ha tetszett önnek a cikk, akkor kattintson az alábbi gombokra!

Kövessen minket a Facebook, az Instagram, a Telegram és a Google News oldalainkon.