Kárpátinfo.net


| 2022. 02. 25. – 09:30 |

A Beregszászi kistérség lakosainak figyelmébe! - hírösszefoglaló

Kárpátalján, ezen belül kistérségünkön jelenleg is stabil a helyzet - közölte Babják Zoltán, Beregszász polgármestere közösségi oldalán.

Hirdetés

A Beregszászi kistérség lakosainak figyelmébe!; Ukrajna megtiltotta a 18 és 60 év közötti férfiak külföldre utazását; Hamarosan elrendelhetik az általános mozgósítást Ukrajnában, Zelenszkij benyújtotta a törvénytervezetet; Hadiállapotot hirdettek ki Ukrajnában; Benyomultak Kijev megyébe az orosz csapatok, lezuhant egy ukrán gép. Kiemeltük azokat a cikkeket, melyek népszerűek voltak 2022. február 24-én.

A Beregszászi kistérség lakosainak figyelmébe!

Kárpátalján, ezen belül kistérségünkön jelenleg is stabil a helyzet - közölte Babják Zoltán, Beregszász polgármestere közösségi oldalán. A polgármesteri hivatal éjjel-nappal nyitva áll, írta Babják Zoltán. "Arra kérünk mindenkit, hogy ne essen pánikba és kizárólag hivatalos forrásokból informálódjon! Jelenleg azon dolgozunk, hogy biztosítsuk a létfontosságú létesítmények zavartalan víz- és áramellátását, az evakuáltak esetleges elhelyezését, valamint ellenőrizzük az alapvető élelmiszerek stratégiai készleteit." - közölte Babják Zoltán, Beregszász polgármestere közösségi oldalán. Veszély esetén Beregszászban a következő címeken lehet menedéket találni az alagsori óvóhelyeken: Linner u.2. (kórház), Munkácsi u. 6. (a Beregszászi Járási Állami Adminisztráció épülete) - áll a bejegyzésben.

Ukrajna megtiltotta a 18 és 60 év közötti férfiak külföldre utazását

Az Ukrajnában bevezetett hadiállapot miatt a 18 és 60 év közötti férfiaknak megtiltották a külföldre utazást. A hadiállapot bevezetése miatt tilos elhagyni Ukrajna területét a 18 és 60 év közötti férfiaknak - közölte az RBC-Ukraine Daniil Mensikovra, a lembergi vámhivatal vezetőjére hivatkozva. Mensikov arra kérte az ukránokat, hogy ne keltsenek pánikot az ellenőrző pontokon, és ne próbálják engedély nélkül átlépni a határt.

Hamarosan elrendelhetik az általános mozgósítást Ukrajnában, Zelenszkij benyújtotta a törvénytervezetet

Volodimir Zelenszkij elnök az általános mozgósításról szóló törvénytervezetet nyújtotta be a Legfelső Tanácsnak az Ukrajna elleni orosz támadás miatt – adta hírül az rbc.ua hírportál csütörtökön a parlament honlapjára hivatkozva, melyet a Karpat.in.ua idéz. A jelentés szerint a Legfelső Tanács honlapján ma megjelent az általános mozgósításról szóló elnöki rendelet jóváhagyását célzó törvénytervezet szövege. A törvénytervezet száma 7113. A kiadvány emlékeztetett arra, hogy a mozgósítás olyan intézkedések összessége, amelyek célja az ország állami infrastruktúrájának és haderejének hadiállapotba helyezése az országon belüli vagy kívüli rendkívüli körülmények miatt. A mozgósítás lehet általános vagy részleges, nyílt vagy rejtett.

Hadiállapotot hirdettek ki Ukrajnában

Volodimir Zelenszkij ukrán elnök hadiállapotot hirdetett ki Ukrajnában. Az államfő elmondta, hogy Oroszország csapásokat mért az ukrán katonai infrastruktúrára és határőrség ellen Volodimir Zelenszkij elnök február 24-én, csütörtökön reggel sürgős felhívást intézett az ukránokhoz az orosz hadsereg Ukrajna elleni támadásával kapcsolatban - írja a Korrespondent.net hírportál.. Az államfő közölte, hogy Oroszország csapásokat mért az ukrán katonai infrastruktúrára és a határőrség állásaira, és bejelentette a hadiállapot bevezetését az egész országban. Elmondta, hogy már beszélt amerikai kollégájával, Joe Bidennel és arra kérte az ukránokat, maradjanak otthon.

Benyomultak Kijev megyébe az orosz csapatok, lezuhant egy ukrán gép

Orosz csapatok betörtek az államhatáron Fehéroroszország felől Kijev megyébe - közölte csütörtökön az ukrán határőrszolgálat. Az UNIAN hírügynökség jelentette, hogy Kijev megyében lezuhant az ukrán légierő egyik AN-26-os gépe. A repülőgépen 14-en voltak, közülük öten életüket vesztették - írja az MTI. A Szuszpilne hírportál közben arról számolt be, hogy a hatóságok lezárják a fővárosba, Kijevbe bevezető utakat. Kifelé szabad a forgalom a fővárosból. A határőrség közleménye szerint Kijev megyében a határőrök az ukrán katonákkal együtt "harcba bocsátkoztak az orosz betolakodókkal". A Kijev megyei Hosztomel települést - ahol az Antonov állami repülőgépgyár reptere van - helikopterekről lövik az oroszok, egyes források szerint deszant alakulatokat vetettek be a reptér elfoglalására. Anton Herascsenko, a belügyminiszter tanácsadója úgy tudja, hogy három, támadó helikoptert az ukrán légvédelem semlegesített.

Hirdetés


Ha tetszett önnek a cikk, akkor kattintson az alábbi gombokra!

Kövessen minket a Facebook, az Instagram, a Telegram és a Google News oldalainkon.