Politika | 2022. 02. 25. – 14:25 |
Az illetékesek kérik mindazokat, akik tudnak, segítsenek a katonáknak, a főváros többi lakosa pedig maradjon otthon vagy óvóhelyen. Fotó: Internet

Hirdetés

Kijev az orosz megszállók elleni védekezés szakaszába lépett – mondta pénteken, február 25-én Vitalij Klicsko, a város polgármestere.

"A város védekező szakaszba lépett. Lövéseket és robbanásokat hallani bizonyos területeken.

Az ukrán hadsereg megsemmisíti az oroszok diverziócsapatait. Egyes csapatok sajnos már behatoltak a fővárosba, az ellenség térdre akarja kényszeríteni a fővárost és elpusztítani minket" – mondta Klicsko, akit a Korrespondent.net idéz.

Hangsúlyozta, hogy mindenkinek, aki meg tudja védeni Kijevet, "csatlakoznia kell és segítenie kell katonáinkat".

"A fegyveres erők ma hősiességről és önfeláldozásról tesznek tanúbizonyságot értünk, államunkért. Az ukrán hadsereg tartja a védelmet Kijev közelében. A helyzet nehéz, de hiszünk fegyveres erőinkben, támogatjuk és segítjük őket" - mondta a polgármester.

Kérte, hogy az ellenség által az utakon és a falakon hagyott nyomokat jelentsék a rendőrségen, hogy később eltüntethessék azokat.

Klicsko arra kéri a fővárosiakat, hogy gyűjtsenek ivóvizet, élelmet és meleg ruhát, maradjanak otthon és ne menjenek ki. Csak akkor hagyhatják el az óvóhelyet vagy a házat, ha a szirénák megállnak.

Hirdetés


Ha tetszett önnek a cikk, akkor kattintson az alábbi gombokra!

Kövessen minket a Facebook, az Instagram, a Telegram és a Google News oldalainkon.