Politika | 2022. 02. 25. – 15:55 |
Minden alapot nélkülöző hazugságok, dezinformációk jelentek meg pénteken a kárpátaljai magyarokról - közölte a Miniszterelnöki Kabinetiroda nemzetközi kommunikációért és kapcsolatokért felelős államtitkára a közösségi oldalán. Fotó: Internet

Hirdetés

Minden alapot nélkülöző hazugságok, dezinformációk jelentek meg pénteken a kárpátaljai magyarokról - közölte a Miniszterelnöki Kabinetiroda nemzetközi kommunikációért és kapcsolatokért felelős államtitkára a közösségi oldalán.

Az MTI közlése szerint Kovács Zoltán a bejegyzésben úgy fogalmazott:

egyes orosz nyelvű orgánumok arról tudósítottak ukrán forrásokra hivatkozva, hogy a Kárpátalján élő nemzetiségek azt tervezik, népszavazást tartanak az Ukrajnából történő kilépésről.

A hamis hírek szerinta kárpátaljai magyarok azzal a kéréssel fordultak Orbán Viktor miniszterelnökhöz, hogy védje meg őket a népirtástól.

Ezeket a hazugságokat maguk az illetékes ukrán hatóságok cáfolták

- tette hozzá Kovács Zoltán.

Kijelentette: az Ukrajnában zajló háború a legrosszabb forgatókönyvet jelenti. Magyarország és a régió lakóinak az érdeke a béke mielőbbi helyreállítása - hangsúlyozta.

Jelezte:

a kormány folyamatosan figyelemmel kíséri a fejleményeket, és nem engedik, hogy Magyarországot megpróbálják belesodorni a háborúba.

Hirdetés

Forrás

MTI


Ha tetszett önnek a cikk, akkor kattintson az alábbi gombokra!

Kövessen minket a Facebook, az Instagram, a Telegram és a Google News oldalainkon.