Kultúra | 2022. 02. 25. – 23:33 |

Több alkalommal is látható március 1-jétől a Kárpátaljai Megyei Magyar Drámai Színház Tóték című előadása a Nemzeti Színházban.

Több alkalommal is látható március 1-jétől a Kárpátaljai Megyei Magyar Drámai Színház Tóték című előadása a Nemzeti Színházban. Fotó: Internet

Hirdetés

Több alkalommal is látható március 1-jétől a Kárpátaljai Megyei Magyar Drámai Színház Tóték című előadása a Nemzeti Színházban.

Mint a budapesti teátrum MTI-hez pénteken eljuttatott közleményében írják, "a Nemzeti Színház társulata a szomszédunkban kialakult, drámai helyzetre való tekintettel a következő időszakban többször is műsorra tűzi a Kárpátaljai Megyei Magyar Drámai Színház Magyarországon tartózkodó társulatának vendégjátékát, Örkény István műve alapján színre állított Tóték című előadást".

A nézők jelenlétükkel a beregszászi társulatot támogatják

- írják a közleményben.

Mint a színház honlapján olvasható, a Gyulai Várszínház és a Beregszászi Illyés Gyula Nemzeti Színház közös produkcióját 2014. október 6-án mutatták be, Vidnyánszky Attila, a Nemzeti Színház vezérigazgatója rendezésében.

A teátrum közlése szerint az eredetileg tervezett március elsejei előadás mellett 2-án, 3-án, 5-én, 6-án, 11-én, 13-án és 18-án játsszák a Nemzeti Színházban a darabot, amelyről további információ a https://nemzetiszinhaz.hu/eloadas/totek-1 linken érhető el.

A Kárpátaljai Megyei Magyar Drámai Színház - Beregszászi Illyés Gyula Nemzeti Színház február 26-án és március 10-én a Csehov műveiből készült Egyfelvonásos komédiák című előadását, szintén Vidnyánszky Attila rendezését játssza a budapesti teátrumban.

Hirdetés

Forrás

MTI


Ha tetszett önnek a cikk, akkor kattintson az alábbi gombokra!

Kövessen minket a Facebook, az Instagram, a Telegram és a Google News oldalainkon.