Kárpátinfo.net


| 2022. 02. 25. – 08:58 |

Az elnök a Kijev elleni állítólagos ellenséges támadás előestéjén videóüzenetet tett közzé Telegram csatornáján

Az elnök a Kijev elleni állítólagos ellenséges támadás előestéjén videóüzenetet tett közzé Telegram csatornáján. Fotó: Internet

Hirdetés

Volodimir Zelenszkij elnök biztos benne, hogy Oroszországnak meg kell beszélnie Ukrajnával a katonai invázió megállításának módját.

"Oroszországnak előbb-utóbb beszélnie kell velünk. Beszélnie kell arról, hogyan állítsa le az ellenségeskedést és hogyan állítsa le ezt az inváziót. Minél gyorsabban kezdődik a megbeszélés, annál kevesebb lesz Oroszország vesztesége" - mondta Zelenszkij, akit a Korrespondent.net idéz.

Megjegyezte, hogy az Egyesült Államok és más országok által csütörtökön bevezetett szankciók nem győzték meg az Orosz Föderációt.

"Meggyőzték a tegnapi szankciók Oroszországot? Az égben halljuk és a földünkön látjuk, hogy ez nem elég. Az idegen csapatok még mindig próbálnak aktívabbá válni területünkön" - mondta Zelenszkij.

Az orosz csapatok kijevi invázióját az 1941-es náci támadáshoz hasonlította.

"Az ellenséges légiközlekedés aljasan működik a lakott területeken, így a fővárosban is. Iszonyatos robbanások a reggeli égbolton Kijev felett, bombázások, lakóépület rombolás, tűz – mindez a fővárosunk elleni első ilyen támadásra emlékeztet, amely 1941-ben történt – mondta az államfő.

Zelenszkij hangsúlyozta, hogy a légvédelmi erők lehetőség szerint védik az ukrán légteret.

Emlékeztetett arra is, hogy az ukrán hadsereg továbbra is egyedül védi az államot, akárcsak csütörtökön.

"Ma reggel is egyedül védjük meg államunkat, akárcsak tegnap. A világ leghatalmasabb erői messziről figyelnek" - fogalmazott péntek reggeli videóüzenetében az államfő.

Hangsúlyozta, hogy csak az ukránok szolidaritása és elszántsága képes megőrizni Ukrajna szabadságát és megvédeni az államot.

"A hadsereg, a határőrség, a nemzetőrség, a rendőrség, a hírszerzés, a területvédelmi erők – mindenki maximálisan végzi a munkáját" – tette hozzá Zelenszkij.


Ha tetszett önnek a cikk, akkor kattintson az alábbi gombokra!

Kövessen minket a Facebook, az Instagram, a Telegram és a Google News oldalainkon.