Kárpátinfo.net


Megosztás


Olekszij Reznikov, Ukrajna védelmi minisztere felszólította a falvak és kisvárosok lakóit, hogy tartóztassák fel, vagy gyújtsák fel az orosz üzemanyag konvojokat.

Olekszij Reznikov ukrán védelmi miniszter felszólította az ukrán falvak és kisvárosok lakóit, illetve azokat, akiknek lehetősége van, hogy tartóztassák fel vagy gyújtsák fel az üzemanyag konvojokat - közölte a Podrobnosti.ua.

Közlése szerint az orosz páncélozott járművek konvoját egy idő múlva üzemanyag konvoj követi.

Tartsák fel vagy égessék el azokat. Az orosz tankok üzemanyag hiány miatt egyszerűen leállnak, csapataink elfogják és bevetik őket az ellenség ellen

- magyarázta Reznyikov.

Reggelre a megsemmisített orosz megszállók száma meghaladta a 3000 főt. Több mint 200 fő esett fogságba. A foglyok száma növekszik. Nem számítottak ekkora ellenállásra és megadták magukat. Több száz páncélozott jármű semmisült meg, köztük több mint száz orosz tank.

Az ellenség taktikát váltott: az orosz csapatok lakónegyedeket, kórházakat, oktatási intézményeket ágyúznak. Mivel a gyors támadás meghiúsult, a támadók elkezdték aktívan használni a szabotázs és felderítő csoportok bevetését. A hadseregünk és a területi védelem emberei hatékonyan semlegesítik őket.