MTI

| 2022. 02. 27. – 08:53 |

A katolikus egyházfő felvette a kapcsolatot az ukrán elnökkel - erősítette meg a hírt a szentszéki sajtóközpont szombaton.

A katolikus egyházfő felvette a kapcsolatot az ukrán elnökkel - erősítette meg a hírt a szentszéki sajtóközpont szombaton. Fotó: Internet

Hirdetés

A katolikus egyházfő felvette a kapcsolatot az ukrán elnökkel - erősítette meg a hírt a szentszéki sajtóközpont szombaton.

Az MTI közlése szerint a telefonbeszélgetést elsőként Ukrajna szentszéki nagykövetsége adta hírül a közösségi oldalán. A diplomáciai képviselet közlése szerint

Volodimir Zelenszkij köszönetet mondott Ferenc pápának amiért március 2-ra imanapot hirdetett meg Ukrajna békéjéért.

A kapcsolatfelvételt Matteo Bruni, a Szentszék Sajtóirodájának olasz-brit igazgatója megerősítette.

Volodimir Zelenszkij szintén a közösségi oldalán megjelent bejegyzésben hangsúlyozta, hogy

"az ukrán nép érzi Őszentsége lelki támogatását".

Ferenc pápa pénteken, majd szombaton is ukrán és orosz nyelven sürgette a fegyverek megállítását.  

Pénteken a pápa személyesen látogatott el Oroszország szentszéki nagykövetségére, amely a Vatikán közelében található. A képviseleten aggodalmát fejezte ki a konfliktus miatt. Azt követően az egyházfő telefonon beszélt Szvjatoszlav Sevcsuk kijev-halicsi görögkatolikus nagyérsekkel, akitől információkat kért az ukrajnai, elsősorban a Kijevben kialakult helyzetről.

A Vatikán Állam feje és a katolikus anyaszentegyház vezetője köszönetét fejezte ki az ukrajnai görögkatolikus egyháznak, amely "közel áll a néphez, és rendelkezésre bocsátotta a kijevi székesegyház óvóhellyé átalakított földalatti szintjeit" - írta a Vatican News hírportál.

Hirdetés

Forrás

MTI


Ha tetszett önnek a cikk, akkor kattintson az alábbi gombokra!

Kövessen minket a Facebook, az Instagram, a Telegram és a Google News oldalainkon.