Kárpátinfo.net


| 2022. 02. 27. – 11:09 |

Volodimir Zelenszkij felszólította az orosz agresszió ellen harcolni akaró külföldi állampolgárokat, hogy csatlakozzanak a Nemzetközi Területvédelmi Légióhoz.

Volodimir Zelenszkij felszólította az orosz agresszió ellen harcolni akaró külföldi állampolgárokat, hogy csatlakozzanak a Nemzetközi Területvédelmi Légióhoz. Fotó: Internet

Hirdetés

Volodimir Zelenszkij felszólította az orosz agresszió ellen harcolni akaró külföldi állampolgárokat, hogy csatlakozzanak a Nemzetközi Területvédelmi Légióhoz.

Volodimir Zelenszkij, Ukrajna elnöke felszólítja a külföldi országok állampolgárait, akik segíteni akarnak Ukrajnának az orosz agresszió ellen, jöjjenek az országba, és csatlakozzanak a Nemzetközi Területvédelmi Légióhoz

– írja az Ukranews.ua hírportál az ukrán elnök sajtószolgálatára hivatkozva.

A 2016. június 10-i 248. számú elnöki rendelettel jóváhagyott, az Ukrán Fegyveres Erőkben teljesített külföldiek és hontalan személyek katonai szolgálatáról szóló rendelet értelmében a külföldieknek joguk van önkéntes alapon katonai szolgálatra belépni az Ukrán Fegyveres Erőkhez.

Ezzel kapcsolatban Ukrajna vezetése felkér minden külföldit, aki csatlakozni kíván az orosz megszállókkal szembeni ellenálláshoz és a világbiztonság védelméhez, hogy jöjjön el államunkba, és csatlakozzon a Területvédelmi Erők soraihoz.

A külföldiekből külön egység jön létre - Ukrajna Nemzetközi Területvédelmi Légiója.

A Nemzetközi Légióba való beiratkozáshoz és további részletekért az adott országban működő ukrán nagykövetség védelmi attaséjához kell fordulni, elérhetőségei a nagykövetség honlapján megtalálhatók.


Ha tetszett önnek a cikk, akkor kattintson az alábbi gombokra!

Kövessen minket a Facebook, az Instagram, a Telegram és a Google News oldalainkon.