Politika | 2022. 02. 27. – 10:14 |
Ukrajna kategorikusan megtagadta, hogy Oroszországgal elfogadhatatlan feltételekkel tárgyaljon. Ezért nem lesz találkozó a fehérorosz Homel városban - jelentette ki Mihajlo Podoljak, az ukrán elnöki iroda vezetőjének tanácsadója. Fotó: RBC.ua

Hirdetés

Ukrajna nem fogad el ultimátumokat, nem fog elfogadhatatlan feltételek mellett tárgyalni.

Ukrajna kategorikusan megtagadta, hogy Oroszországgal elfogadhatatlan feltételekkel tárgyaljon. Ezért nem lesz találkozó a fehérorosz Homel városban - jelentette ki Mihajlo Podoljak, az ukrán elnöki iroda vezetőjének tanácsadója az RBC Ukrajna hírportálnak adott kommentárjában.

Elmondása szerint nyilvánvalóak az orosz fél manipulációi a tárgyalási folyamattal.

"Oroszország egyszerűen megalázza Fehéroroszországot azzal, hogy kihasználja. Oroszország megpróbálja elfogadhatatlan feltételek elé állítani Ukrajnát, amit mi kategorikusan megtagadtunk"

- mondta Podoljak.

Hangsúlyozta azt is, hogy a legutóbbi orosz javaslat egy nyilvánvaló "Mi megyünk Homelbe" című színjáték, mivel már megkezdték az ukrán infrastruktúra nehézbombázókkal való megsemmisítését és a lakónegyedek szárnyas rakétákkal való ágyúzását.

Mindenki jól tudja, milyennek kell lenniük a tárgyalásoknak a jelenlegi körülmények között. Egyeztetett formátum, egyeztetett hely, valós tartalom és igazságos eredmény. Ez akkor lehetséges, ha Oroszország felhagy tárgyalások körüli manipulatív tettekkel - tette hozzá Podoljak.

Hirdetés


Ha tetszett önnek a cikk, akkor kattintson az alábbi gombokra!

Kövessen minket a Facebook, az Instagram, a Telegram és a Google News oldalainkon.