MTI

| 2022. 02. 28. – 15:23

Az ukrán katonai-politikai vezetés képes volt megragadni a katonai kezdeményezést az orosz fegyveres agresszióval szembeni ellenállásban - vélekedett Olekszij Danyilov, az ukrán Nemzetbiztonsági és Védelmi Tanács (RNBO) titkára hétfői Facebook-bejegyzésében.

"Az orosz invázió terve náci elődeik elvei alapján készült" - fogalmazott a tisztségviselő a múlt csütörtökön Ukrajna ellen kezdett nagyszabású orosz hadművelettel kapcsolatban, közölte az MTI.

Danyilov kifejtette:

az oroszok terve az volt, hogy páncélozott harcjárművek hadoszlopaival villámgyorsan benyomulnak Ukrajna belsejébe, csapást mérnek a kulcsfontosságú infrastrukturális objektumokra, blokád alá veszik a nagyvárosokat - Odesszát, Dnyiprót, Mikolajivet, Herszont, Melitopolt, Harkivot, Szumit és Csernyihivet -, szabotőrök megsemmisítik a logisztikai utánpótlási láncokat, pánikot és káoszt okoznak.

"Vlagyimir Putyin orosz elnök inváziós tervének kulcspontja az ukrán főváros, Kijev elfoglalása volt és egy Oroszország irányította bábkormánynak az ország élére állítása. A mai napig a terv egyik célkitűzése sem teljesült" - összegezte Danyilov.

Szavai szerint az ukrán erők minden irányban visszaverik a támadásokat, de kiemelte, hogy a súlyos harcok még folytatódnak.

A védelmi tanács vezetője figyelmeztette az ukránokat, legyenek tudatában annak, hogy a harci cselekmények mellett az ellenség információs háborúja is folytatódik. Ez részben arra irányul, hogy eltitkolják a megszálló csapatok személyi állományának valós veszteségeit még saját lakosságuk előtt is.

Arra kérte Ukrajna állampolgárait, hogy tájékoztassák az orosz területen élő rokonaikat és ismerőseiket az orosz katonai invázió jelenlegi helyzetéről, valamint az ellenséges csapatok által elszenvedett veszteségekről. A közösségi oldalakon és népszerű internetes csoportokban tegyenek közzé olyan, általuk készített szöveges videókat, amelyek szembesítik az oroszokat az Ukrajna elleni háborúban elszenvedett veszteségekkel és vereségekkel - tette hozzá Danyilov.

Forrás

MTI


Ha tetszett önnek a cikk, akkor kattintson az alábbi gombokra!


Hirdetés


Kövessen minket a Facebook és  Instagram oldalainkon!
Iratkozzanak fel a Telegram és a Google News csatornáinkra.
Orosz-ukrán háború: legfrissebb hírek