Kárpátinfo.net


| 2022. 02. 03. – 09:30 |

Közlekedési baleset történt Beregszászban - hírösszefoglaló

Beregszászban egy sofőr áthajtott a piros jelzésen, elvesztette uralmát a gépkocsi felett, nekiütközött a közlekedési lámpának. Fotó: Roszola Imre Facebook-bejegyyzése

Hirdetés

Közlekedési baleset történt Beregszászban (Video); Halálos baleset történt Kárpátalján; Kárpátalján egy helikopterrel csempészték külföldre a cigarettát; Ukrajnában újabb megyék, köztük Kárpátalja kerülhetnek vörös besorolásba; Danilov: A Covid-19 világjárvány egy „biológiai világháború”. Kiemeltük azokat a cikkeket, melyek népszerűek voltak 2022. február 2-án.

Közlekedési baleset történt Beregszászban (Video)

Beregszászban a napokban közlekedési baleset történt. A napokban a Munkácsi–Oroszlán–Akácfa utcák kereszteződésében egy sofőr áthajtott a piros jelzésen, elvesztette uralmát a gépkocsi felett, nekiütközött a közlekedési lámpának - tudatta közösségi oldalán Babják Zoltán polgármester. Az ütközés következtében sem a jelzőlámpa, sem pedig a közvilágítási rendszer nem működött. A történteket a Bereg Video Kommunális Vállalat térfigyelő kamerái is rögzítették. A polgármester tájékoztatása szerint, a járművezetőt azonosították, aki magára vállalta a baleset okozta károk megtérítését. Az új oszlop elhelyezése után a jelzőlámpa újra működni fog.

Halálos baleset történt Kárpátalján

Kárpátalján a rendőrség büntetőeljárást indított egy közlekedési baleset ügyében, melynek következtében meghalt egy 82 nyugdíjas gyalogos. A közúti baleset február 1-jén dél körül történt a técsői járási Dulfalván (Дулово). A helyszínre érkezett nyomozók megállapították, hogy a Mercedes Benz Sprinter típusú mikrobusz 25 éves sofőrje elütött egy gyalogos asszonyt, aki hirtelen kilépett az úttestre. A gyalogos valószínűleg tilos helyen akart átjutni az út másik oldalára. A 82 éves asszonyt azonnal a kórházba szállították, azonban az intenzív osztályon belehalt a sérüléseibe.

Kárpátalján egy helikopterrel csempészték külföldre a cigarettát

Az Ukrán Biztonsági Szolgálat (SZBU) munkatársai egy nemzetközi csempészcsoportot  lepleztek le Kárpátalján. A gyanúsítottak saját helikopterükkel szállították a csempészárut, megsértve ezzel a nemzetközi repülés szabályait. Az előzetes becslések szerint a bűnözők havi forgalma körülbelül 2 millió hrivnya lehetett. A nyomozás szerint a rendszert egy helyi üzletember szervezte. Több helybeli lakost vont be az "ügybe". A férfi egy helikoptert vásárolt, amelyet átalakított - leszerelte az üléseket az utastérből, amivel lehetővé tette a csempészetet. A gyanúsítottak találtak egy pilótát, aki rendelkezett engedéllyel a repülőgép vezetésére. Megállapítást nyert, hogy a helikopter havonta kétszer lépte át illegálisan a határt és szállt le Romániában és Magyarországon. A csempészek ukrán gyártmányú zárjegy nélküli cigarettát pakoltak a repülőgépbe.

Ukrajnában újabb megyék, köztük Kárpátalja kerülhetnek vörös besorolásba

Egyre súlyosbodik a koronavírus-járványhelyzet Ukrajnában, további hat megye, köztük Kárpátalja kerülhet át hamarosan a legszigorúbb korlátozásokkal járó, vörös színkóddal jelölt besorolásba - közölte szerdai sajtótájékoztatóján Ihor Kuzin országos tisztifőorvos, az egészségügyi miniszter helyettese. Jelenleg két régió, a nyugati országrészben lévő Ivano-Frankivszk és Rivne megye van vörös színnel jelölt besorolásban, a többi a jelenlegi legenyhébb kockázatú sárga kategóriában. Kuzin hozzátette, hogy a mostani járványhullám idején kevesebben kerülnek kórházba, mint ahányan az előző, őszi hullám idején. Az egészségügyi tárca arra számít, hogy a mostani járványhullám február közepén tetőzik.

Danilov: A Covid-19 világjárvány egy „biológiai világháború”

Olekszij Danilov, a Nemzetbiztonsági és Védelmi Tanács titkára az ICTV tv-csatorna adásában „az első nagy biológiai világháborúnak” nevezte a koronavírus világjárványt, számolt be a hromadske hírportálra hivatkozva a Karpat.in.ua. „Azon kevesek közé tartozom, akik úgy véli (és kiáll álláspontja mellett), hogy az első nagyméretű biológiai világháború 2019 decemberében kezdődött, és még mindig tart. Még mindig érezhetőek a Vuhanban kezdődött események következményei (amelyekről már mindenki megfeledkezett), és amelyeket a világon félénken járványnak neveznek” – mondta. Danilov kihangsúlyozta, hogy ez az ő személyes véleménye, amelyhez „a kezdetektől ragaszkodik”.

Hirdetés


Ha tetszett önnek a cikk, akkor kattintson az alábbi gombokra!

Kövessen minket a Facebook, az Instagram, a Telegram és a Google News oldalainkon.