Kárpátinfo.net


| 2022. 02. 03. – 07:23 |

A nyugati országoknak nem kellett volna válaszolniuk Oroszország biztonsági garanciális követeléseire, hanem maguknak kellett volna magyarázatot követelniük – véli az ukrán külügyminiszter

A nyugati országoknak nem kellett volna válaszolniuk Oroszország biztonsági garanciális követeléseire, hanem maguknak kellett volna magyarázatot követelniük – véli az ukrán külügyminiszter. Fotó: Internet

Hirdetés

Hiba volt Nyugat és Oroszország közötti tárgyalások a biztonsági garanciákról – így nyilatkozott a február 2-án megtartott sajtótájékoztatón Dmitro Kuleba ukrán külügyminiszter.

"A Nyugat nagy hibát követ el. Megengedte Oroszországnak, hogy megbeszélést kényszerítsen ki" - hangsúlyozta Kuleba, akit a Korrespondent.net idéz.

Szerinte, amikor Oroszország azt kérdezi:

"Magyarázza el nekünk, hogyan fogja garantálni a biztonságot anélkül, hogy sértené az orosz biztonságot?", mindenki leült választ írni.

Kiemelte, hogy Oroszországnak fel kell tenni ugyanazt a kérdést, hogy az állam, amely háborút indított Grúzia ellen, Ukrajna ellen, mint állam, amely megszállta az idegen területeket, mint az állam, amely vállalja a kibertámadásokat, merényleteket, dezinformációkat a NATO és EU tagországok területén. Meg kell magyarázni, hogyan fogják abbahagyni azt, hogy ártanak a biztonságunknak.  

"Ha ennyire aggódnak a biztonságuk miatt, akkor el kell elmagyarázni, hogyan nem erősítik meg biztonságukat a mi költségünkön" – mondta Kuleba.

A külügyminiszter úgy véli, alapvetően meg kell változtatni a vita jelenlegi menetét.

A tárcavezető szerint Ukrajna nagyon őszintén kezdett erről beszélni partnereivel.

"A Nyugatnak diplomáciai ellentámadást kellene indítania. Ukrajna már elindította, mi konstruktívak vagyunk. De ellene vagyunk, hogy Oroszország napirendet kényszerítsen ránk" - mondta Kuleba.

Korábban hírt adtunk arról, hogy Zelenszkij szerint a nyugati országok által szállított fegyverek csakis a békét szolgálják. A nyugati országok által Ukrajnának szállított fegyverek a védelmünket szolgálják, mi csak a békére, területeink felszabadítására gondolunk – jelentette ki Volodimir Zelenszkij. 


Ha tetszett önnek a cikk, akkor kattintson az alábbi gombokra!

Kövessen minket a Facebook, az Instagram, a Telegram és a Google News oldalainkon.