Mozaik | 2022. 02. 03. – 15:30 |

Mégsem valósult meg annak a floridai lakosnak az álma, aki lehetőséget kapott, hogy részt vehessen a SpaceX életreszóló élményt garantáló űrturisztikai járatán

Mégsem valósult meg annak a floridai lakosnak az álma, aki lehetőséget kapott, hogy részt vehessen a SpaceX életreszóló élményt garantáló űrturisztikai járatán. Fotó: Internet

Hirdetés

Mégsem valósult meg annak a floridai lakosnak az álma, aki lehetőséget kapott, hogy részt vehessen a SpaceX életreszóló élményt garantáló űrturisztikai járatán.

A részleteket a The Guardian tette közzé - írja az Origo.

A 43 éves Kyle Hippchen, a Delta regionális légitársaság, az Endeavor Air floridai kapitánya, tavaly szeptemberben nyerte jegyét a SpaceX járatára.

Öröme azonban nem tarthatott sokáig, ugyanis az előkészületek alatt kiderült, hogy

testsúlyával meghaladja a SpaceX-nél szigorúan betartandó 114 kilogrammos súlyhatárt. 

Hippchen - miután túltette magát csalódottságán - úgy döntött, hogy a részvételi lehetőségét átruházza korábbi egyetemi szobatársára, Chris Sembroskira, a ma már 42 éves adatfeldolgozó mérnökre.

A választás azért eshetett Sembroskira, mert az egyetemi éveik alatt közösen részt vettek egy űrutazást népszerűsítő űrkutatási érdekvédelmi csoport munkájában, amelynek során láthatták a NASA űrsiklóinak indításait is.

A történet azzal kezdődött, hogy tavaly Jared Isaacman,

A Shift4 Payments alapítója meghirdetett egy helyet a SpaceX első, turistákat szállító járatán, amelynek szerencsés nyertesét rövidesen kisorsolták. Hippchen 600 dollárt, Sembroski pedig 50 dollárt kockáztatott.

A sorsolásra több mint 72.000 nevezés érkezett, a bevételt pedig egy gyermekkórháznak ajánlották fel.

A hirdetésben szerepelt ugyan, hogy a pályázónak 114 kilogramm alatt kell lennie, miközben Hippchen ekkoriban még 150 kilogrammot nyomott, de remélte, hogy az utazás időpontjára le tud fogyni.

Miután értesítették arról, hogy nyert és rájött, hogy a rendelkezésére álló röpke pár hónap alatt mégsem tud ilyen jelentős túlsúlytól megszabadulni,

a jegyét Sembroskinak adta.

Barátja cserébe megígérte, hogy magával viszi Hippchen kiválasztott személyes tárgyait az űrbe. 

A tárgyak között volt a középiskolai és főiskolai gyűrűje, a repülőgép-kapitányi válltakarója és a dédnagybátyja első világháborús Bíbor Szíve.

Hirdetés

Forrás


Ha tetszett önnek a cikk, akkor kattintson az alábbi gombokra!

Kövessen minket a Facebook, az Instagram, a Telegram és a Google News oldalainkon.