Karpat.in.ua
| 2022. 02. 03. – 19:00

Az Egyesült Államok, Svédország, Svájc, az Egyesült Királyság és Kanada egy közös nemzetközi alapot indított el 35 millió font (47 millió amerikai dollár) értékben, melynek célja, hogy segítse enyhíteni Oroszország destabilizáló befolyását Ukrajna déli és keleti régióiban, számolt be az Interfax-Ukrajina-ra hivatkozva a Karpat.in.ua.

Irina Verescsuk, Ukrajna ideiglenesen megszállt területeinek reintegrációjáért felelős miniszterelnök-helyettes az alap működése kezdete alkalmából szervezett rendezvényen Kijevben megjegyezte,

az alap 35 millió fonttal támogatja azokat az első olyan projekteket, amelyek a kistérségeket ellenálló képességét és a rászoruló embereket célozzák meg.

Melinda Simmons, az Egyesült Királyság ukrajnai nagykövete megjegyezte, hogy a partnerek az ukrán kormánnyal együtt ezen alap közreműködésével elkötelezettek a kelet-ukrajnai orosz agresszió áldozatainak támogatása mellett. Elmondása szerint az Egyesült Királyság 3 év alatt 11,5 millió font (14,8 millió USD) összeggel járul hozzá az alaphoz. Az Egyesült Államok a USAID-n keresztül 5 millió dollárról 10 millió dollárra kívánja növelni az alaphoz való hozzájárulását. Kanada 10-15 millió dollárt (legfeljebb 12 millió dollárt) adományoz az alapnak az eszkaláció megfékezésére.

Svédország 50 millió svéd koronával (5,4 millió USD) járul hozzá az alaphoz.

A finanszírozást a konfliktusok által sújtott régiók ellenálló képességének erősítését célzó kezdeményezések kapják, mint például a technikai tanácsadás vagy olyan pályázati befektetések nyújtása, amelyek gazdasági lehetőségeket teremtenek, és javítják a közszolgáltatásokhoz való hozzáférést Dél- és Kelet-Ukrajna lakosai számára. Ez a közszolgáltatások minőségének javítását, a háztartások jövedelmének növelését és a konfliktusok által megosztott közösségek közötti kapcsolatok megerősödését kell, hogy eredményezze.


Ha tetszett önnek a cikk, akkor kattintson az alábbi gombokra!


Hirdetés


Kövessen minket a Facebook és  Instagram oldalainkon!
Iratkozzanak fel a Telegram és a Google News csatornáinkra.
Orosz-ukrán háború: legfrissebb hírek