Kárpátinfo.net


| 2022. 02. 04. – 08:57 |

Kárpátalján a rendőrség munkatársai őrizetbe vettek egy munkácsi járási lakost, aki részt vett négy illegális migráns Afganisztánból az EU-ba való csempészetében

Kárpátalján a rendőrség munkatársai őrizetbe vettek egy munkácsi járási lakost, aki részt vett négy illegális migráns Afganisztánból az EU-ba való csempészetében. Fotó: zk.gov.ua

Hirdetés

Kárpátalján a rendőrség munkatársai őrizetbe vettek egy munkácsi járási lakost, aki részt vett négy illegális migráns Afganisztánból az EU-ba való csempészetében.

A nyomozók vádat emeltek a gyanúsított férfi és egy nő ellen.

Az operatív intézkedések során a kárpátaljai rendőrök megakadályozták, hogy illegális bevándorlók jussanak át az Európai Unióba. 

Ennek eredményeként a gyanúsítottat illegális migránsok egy csoportjával együtt az államhatártól 500 méterre vették őrizetbe a beregszászi járási Kisbégány és Zápszony települések között.

A 24 éves gyanúsított egy Volkswagen Polo típusú autót vezetett négy afgán állampolgárral. Úgy tudni, hogy mindegyikük esetében az ilyen illegális szolgáltatások 6200 dollárba kerültek.

Az embercsempész ellen hivatalosan is vádat emeltek, óvadék fejében szabadlábon védekezhet.

Ezenkívül a nyomozók egy 29 éves técsői járási nővel szemben is vádat emeltek.

A külföldieket a Munkácsi Határőrségre szállították. További sorsukról a bíróság dönt majd.
Az ügyben még folyik a nyomozás - olvashatjuk a Kárpátaljai Megyei Rendőrség hivatalos honlapján.

Korábban hírt adtunk arról, hogy két grúz migránst fogtak el Kárpátalján. Kárpátalján a Csapi Határőrség munkatársai őrizetbe vettek két grúz állampolgárt, akik az erdőn keresztül Ukrajnából Szlovákiába akartak eljutni.


Ha tetszett önnek a cikk, akkor kattintson az alábbi gombokra!

Kövessen minket a Facebook, az Instagram, a Telegram és a Google News oldalainkon.