Hirado.hu
| 2022. 02. 04. – 13:00

Szembeszegülve a bevándorlási törvényekkel, Joe Biden szándékosan segítette külföldi állampolgárok millióinak beáramlását az Egyesült Államok déli határszakaszán keresztül. Ezért a törvényhozás republikánus többségével megindulhat az amerikai elnök leváltásának lehetőségét hordozó vádeljárás a Breibart News-nak nyilakozó képviselőházi politikus, Jim Jordan szerint.

Impeachment-eljárás indulhat Joe Biden ellen, ha a 2022-es félidős választások után a republikánusok többséget szereznek a kongresszusban – jelentette ki Jim Jordan ohiói képviselő a Breitbart News szerdai podcast-adásában, írja a Hirado.

A kongresszus képviselőházi republikánus tagja szerint a regnáló elnök felelősségre vonásának, illetve leváltásának lehetősége

Bidennek az illegális bevándorlás támogatásában betöltött szerepe miatt merülhet fel.

Jordan hangsúlyozta, hogy az elnök hatalmával visszaélve szándékosan segítette külföldi állampolgárok millióinak beáramlását az Egyesült Államok déli határszakaszán keresztül.

“Ha megengeded, hogy egy év alatt 1,9 millió ember jöjjön át a határon, abban lehetetlen nem felfedezni a szándékosságot” – mondta Jim Jordan.

A republikánusként a fegyvertartást támogató ohiói képviselő kitért arra is, hogy a Biden-kormányzat szövetségi fegyvertartási adatbázist vezetett be és támogat. Ijesztőnek nevezte, hogy a rendszer „törvénytisztelő amerikaiak több százmillió fegyvervásárlásának nyilvántartását tartja fenn”.

Legutóbb Ted Cruz texasi republikánus szenátor vetette fel az impeachment lehetőségét Joe Biden ellen. A politikus szerint több indok is van a vádemelési eljárás indítására, ám ő is az illegális bevándorlás kezelésének a kérdését nevezte főbenjáró bűnként, amit Biden elnökség során elkövetett. Mint mondta,

Biden „teljesen törvénytelen módon” nem hajlandó megoldani a határválságot,

és ezzel „szembeszegül a bevándorlási törvényekkel”.

Miként azt Cruz megjegyezte, a demokraták pártpolitikai célokra használták fel az elnök elleni eljárást, hogy Trump ellen forduljanak, mert nem értettek vele egyet. „Fegyverré tették az impeachmentet” – jelentette ki januárban a szenátor.

Forrás


Ha tetszett önnek a cikk, akkor kattintson az alábbi gombokra!


Hirdetés


Kövessen minket a Facebook és  Instagram oldalainkon!
Iratkozzanak fel a Telegram és a Google News csatornáinkra.
Orosz-ukrán háború: legfrissebb hírek