Politika | 2022. 02. 04. – 17:00 |
Vlagyimir Putyin orosz elnök kész találkozni ukrán kollégájával Volodimir Zelenszkijjel, de ehhez tudni kell, milyen lesz a találkozó eredménye – közölte Dmitrij Peszkov. Fotó: Internet

Hirdetés

Vlagyimir Putyin orosz elnök kész találkozni ukrán kollégájával Volodimir Zelenszkijjel, de ehhez tudni kell, milyen lesz a találkozó eredménye – közölte Dmitrij Peszkov orosz elnöki sajtótitkár pénteken, adta hírül az rbc.ua hírportál a RIA Novosztyi orosz hírügynökségre hivatkozva, melyet a Karpat.in.ua idéz.

A jelentés szerint Peszkov elmondta, hogy a Kreml már néhány évvel ezelőtt szerette volna, ha létrejön a találkozó.

„Úgy gondoljuk, hogy ennek már régen meg kellett volna történnie.

És a találkozóknak rendszereseknek kellene lenniük” – tette hozzá. „De ahhoz, hogy ez megtörténjen, legalább valamit teljesíteni kell a korábbi megállapodásokból” – emlékeztetett.

Putyin szóvivője azt is elmondta, hogy eleinte Kijevből olyan kijelentések hangzottak el, hogy „a minszki megállapodások végrehajtása Ukrajna összeomlását jelenti, majd a miniszter kijelentése,

miszerint a minszki megállapodások orosz feltételek melletti végrehajtása lehetetlen”.

„Nagyon nehéz csúcstalálkozókról beszélni. Ezeket elő kell készíteni. Az előkészülettel egyelőre hadilábon állunk” – mondta Dmitrij Peszkov.

Hirdetés

Korábban hírt adtunk arról, hogy a Pentagon szerint Oroszország ürügyet teremthet Ukrajna megszállására. Oroszország egy, az ukrán katonák által az oroszokkal szembeni agressziót bemutató propagandavideó elkészítésével ürügyet teremthet Ukrajna megszállására. 

Forrás


Ha tetszett önnek a cikk, akkor kattintson az alábbi gombokra!

Kövessen minket a Facebook, az Instagram, a Telegram és a Google News oldalainkon.